Övik Energi

Fiber för hela livet

Idag har vi högre krav på en snabb, stabil uppkoppling. Med fiber från oss på Övik Energi är kapaciteten i stort sett obegränsad och redo att växa med dina behov. Det gör att du kan surfa, streama och spela i högsta hastighet, samtidigt som det är en framtidssäkrad investering.

 • Tjänstefördelaren monterad på vägg med orange tapet

  Har du fått information om att vi vill byta ut din tjänstefördelare?

  På den här sidan har vi samlat information för dig som fått en tidsbokning om byte. Läs mer
 • Man spelar datorspel

  Kampanjpris på fiberanslutning i tätort

  Skaffa fiber för hela livet - sök på din adress och beställ enkelt med BankID! Läs mer
 • Vår reklamkampanj - Tid för livet

  Vi vet att din tid är viktig. Som kund hos oss vill vi ge dig trygga och moderna leveranser av energi och bredband. Så att det bar... Läs mer
Beställ fiber

Områden för fiberutbyggnad

Vi finns här för att möta våra kunder på hemmaplan och arbetar för en positiv utveckling av Örnsköldsvik. Just nu pågår flera fiberutbyggnadsprojekt runt om i kommunen som du kan följa.

Tonåringar mobiltelefoner

Stort utbud av tjänster

Vi har ett öppet nät där våra kunder har valfrihet och kan välja mellan flera olika tjänsteleverantörer. Det bidrar till attraktiva tjänster och priser. Vi tror på valfrihet och hos oss har du möjlighet att välja bland ett brett utbud av tjänsteleverantörer, allt för att du ska hitta den leverantör och de tjänster som passar dig bäst.

Ortssammanbindande fibernät

Högsta hastighet

I vårt fibernät överförs data i form av ljussignaler i en optisk fibertråd hela vägen hem till din bostad. Fiber har en extremt hög bandbredd och klarar de ständigt växande kraven på både upp- och nedladdningshastigheter. Vi erbjuder idag hastigheter som klarar det nationella bredbandsmålet för 2025 (1000 Mbit/s) både som upp- och nedladdning. Vidare framåt är fiberns kapacitet i princip obegränsad och representerar därför en framtidssäker investering.

Bli fiberkund

Är du intresserad av att ansluta din fastighet till ett framtidssäkrat fibernät?

Beställ tjänster

Här väljer du tjänsteleverantör för internet, tv och telefoni.

Så funkar det

Vill du veta mer om hur du ansluter dig? Läs mer om vägen till fibernätet!

Med framtidssäkert menar vi ett bredband som ger dig tillgång till framtidens digitala tjänster inom välfärden och näringslivet. Alltså ett bredband som klarar de ökande behoven av både snabba upp- och nedladdningshastigheter.

Optisk fiber är byggt för det här och erbjuder idag hastigheter som klarar det nationella bredbandsmålet för 2025 (1000 Mbit/sekund) – både som upp- och nedladdning*.

Men viktigast av allt är att kapaciteten hos fiber i stort sett är obegränsad och redo att växa med dina behov. Fiber är på så sätt en framtidssäker investering.

*Källa: Det statliga forskningsinstitutet RISEs rapport ”Infrastrukturval för att nå Sveriges bredbandsmål” (RISE, oktober 2019.) Rapporten går att ladda ned kostnadsfritt här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bor du i villa söker du enkelt på din adress på vår fibersida. Där ser du vilket område din adress tillhör och kan läsa mer om vilka förutsättningar som gäller för att ansluta adressen till vårt fibernät. Tillhör din adress ett område där vi redan grävt ned fiber, kan du ofta beställa din anslutning direkt via BankID. Funderar du över något går det alltid bra att kontakta våra säljare på telefon 0660-789 01.

Bor du i lägenhet som inte är ansluten till vårt fibernät måste du prata med din hyresvärd eller fastighetsägaren som i sin tur kontaktar oss för att få en offert för anslutning av flerfamiljshus.