Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Fibernät

Varmt välkommen till framtiden.

Vi erbjuder en anslutning med modern fiberteknik. Det ger dig vädersäkrad, högsta bredband och stort utbud av tjänsteleverantörer. Med vårt fibernät får du framtidens möjligheter - hela vägen hem till dig. 

Anslut dig

Är du intresserad av att ansluta din fastighet till ett framtidssäkrat fibernät?

Beställ tjänster

Här väljer du tjänsteleverantör för internet, tv och telefoni.

Så funkar det

Vill du veta mer? Så här går det till att få fibernät.

Varför fiber från Övik Energi?

Röd cirkel med vit tummen upp inuti.

Stort utbud av tjänster

Vi har ett öppet nät där kunderna har valfrihet och kan välja mellan flera tjänster och tjänsteleverantörer såsom Telia, Com Hem, A3, Bahnhof, Boxer, Bredband2 och Universal Telecom.

Röd cirkel med en vit hastighetsmätare inuti.

Högsta Bandbredd

I Övik Energis fibernät överförs data i form av ljussignaler i en optisk fibertråd hela vägen hem till kunden. Fibern har en extremt hög bandbredd genom ljussignalernas korta våglängder / frekvensspann och en övre gräns är inte fastställd över hur hög bandbredd fibern klarar av. Det finns även andra fibernätföretag som erbjuder samma teknik. Idag erbjuder Övik Energi fibernätavtal på 1 Gbit/s. Efterhand som kundbehoven ökar i framtiden kan Övik Energi erbjuda högre bandbredd.

Röd cirkel med vitt paraply inuti.

Vädersäkrat

Vi har nedgrävd fiber hela vägen hem till kunden vilken följaktligen inte påverkas av väder och vind. Nu är vår fibernätbyggprocess även certifierad enligt branschstandarden Robust Fiber.

Röd cirkel med vitt hjärta inuti.

Ditt lokala fibernät

Vi finns här i Övik som kommunens och kommuninvånarnas fibernätföretag och har en långsiktighet i vår verksamhet. Vi har en lokal kundservice och en jour och beredskap igång dygnet runt.

Vanliga frågor

VI HJÄLPER DIG MED DINA FRÅGOR

Erfarenhet, engagemang och lokalkännedom – vår kundtjänst står redo att hjälpa dig med dina frågor om elavtal, fiber och fjärrvärme. 

Besök Kundservice eller skriv ett meddelande