Fiber för hela livet

Idag har vi högre krav på en snabb, stabil uppkoppling.
Med fiber från oss på Övik Energi är kapaciteten i stort sett obegränsad och redo att växa med dina behov. Det gör att du kan surfa, streama och spela i högsta hastighet, samtidigt som det är en framtidssäkrad investering.

Vi tror på valfrihet och hos oss har du möjlighet att välja bland ett brett utbud av tjänsteleverantörer, allt för att du ska hitta den leverantör och de tjänster som passar dig bäst.

 

Jag vill jämföra leverantörer!

Anslut dig

Är du intresserad av att ansluta din fastighet till ett framtidssäkrat fibernät?

Beställ tjänster

Här väljer du tjänsteleverantör för internet, tv och telefoni.

Så funkar det

Vill du veta mer? Så här går det till att få fibernät.

Varför fiber från Övik Energi?

Röd cirkel med vit tummen upp inuti.

Stort utbud av tjänster
Vi har ett öppet nät där våra kunder har valfrihet och kan välja mellan flera olika tjänsteleverantörer. Det bidrar till attraktiva tjänster och priser.

Röd cirkel med en vit hastighetsmätare inuti.

Högsta hastighet
I vårt fibernät överförs data i form av ljussignaler i en optisk fibertråd hela vägen hem till din bostad. Fiber har en extremt hög bandbredd och klarar de ständigt växande kraven på både upp- och nedladdningshastigheter. Vi erbjuder idag hastigheter som klarar det nationella bredbandsmålet för 2025 (1000 Mbit/s) både som upp- och nedladdning. Vidare framåt är fiberns kapacitet i princip obegränsad och representerar därför en framtidssäker investering.

Röd cirkel med vitt paraply inuti.

Vädersäkrat
Vårt fibernät påverkas inte av väder och vind, och är nedgrävd hela vägen hem till dig som kund. Vår byggprocess är certifierad enligt branschstandarden Robust Fiber och vårt fibernät är bland de driftsäkraste fibernäten i Sverige. 

Röd cirkel med vitt hjärta inuti.

Ditt lokala fibernät
Vi är det lokala fibernätföretaget med kommunen som ägare. Vi finns här för att möta våra kunder på hemmaplan och arbetar för en positiv utveckling av Örnsköldsvik. Vi har beredskap dygnet runt.

Vanliga frågor

Vy över Örnsköldsvik på vintern, kvällstid

Vi hjälper dig med dina frågor

Erfarenhet, engagemang och lokalkännedom – vår kundservice står redo att hjälpa dig med dina frågor om elavtal, fiber och fjärrvärme. 

Besök Kundservice eller skriv ett meddelande