Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Välkommen till framtiden.

Vi erbjuder valfrihet i ett stort utbud av tjänster. Fiber är tekniken med högsta bandbredd som är vädersäkrad hela vägen hem till dig.

Genom att kapaciteten hos fiber är i stort sett obegränsad är den redo att växa med dina behov och utvecklingen av nya digitala tjänster.

Fiber är på så sätt en framtidssäker investering. 

Anslut dig

Är du intresserad av att ansluta din fastighet till ett framtidssäkrat fibernät?

Beställ tjänster

Här väljer du tjänsteleverantör för internet, tv och telefoni.

Så funkar det

Vill du veta mer? Så här går det till att få fibernät.

Varför fiber från Övik Energi?

Röd cirkel med vit tummen upp inuti.

Stort utbud av tjänster

Vi har ett öppet nät där våra kunder har valfrihet och kan välja mellan flera leverantörer som A3, Bahnhof, Boxer, Bredband2, Com Hem, Telia och Universal Telecom. Det bidrar till attraktiva tjänster och priser.

Röd cirkel med en vit hastighetsmätare inuti.

Högsta Bandbredd

I vårt fibernät överförs data i form av ljussignaler i en optisk fibertråd hela vägen hem till kundens bostad. Fiber har en extremt hög bandbredd och klarar de ständigt växande kraven på både upp- och nedladdningshastigheter. Vi erbjuder idag hastigheter som klarar det nationella bredbandsmålet för 2025 (1000 Mbit/s) både som upp- och nedladdning. Vidare framåt är fiberns kapacitet i princip obegränsad och representerar därför en framtidssäker investering.

Röd cirkel med vitt paraply inuti.

Vädersäkrat

Vårt fibernät påverkas inte av väder och vind, och är nedgrävd hela vägen hem till kunden. Vår byggprocess är certifierad enligt branschstandarden Robust Fiber och vårt fibernät är bland de driftsäkraste fibernäten i Sverige*. 

Röd cirkel med vitt hjärta inuti.

Ditt lokala fibernät

Vi är det lokala fibernätföretaget med kommunen som ägare. Vi finns här för att möta våra kunder på hemmaplan och arbetar för en positiv utveckling av Örnsköldsvik. Vi har beredskap dygnet runt.

 

*Baserat på Com Hems driftstatisk för 2018-2019, som löpande mäter antal felanmälningar i förhållande till antal kunder.

Vanliga frågor

Vy över Örnsköldsvik på vintern, kvällstid

VI HJÄLPER DIG MED DINA FRÅGOR

Erfarenhet, engagemang och lokalkännedom – vår kundtjänst står redo att hjälpa dig med dina frågor om elavtal, fiber och fjärrvärme. 

Besök Kundservice eller skriv ett meddelande