Övik Energi

100 % förnybar el

Det ska vara enkelt för dig som kund att göra hållbara val, och därför säljer vi enbart 100 % förnybar el till dig som är elhandelskund hos oss. Vi är ditt lokala elhandelsbolag och vill bidra till en hållbar utveckling i Örnsköldsvik.

 • Man laddar sin mobiltelefon i elutag vid köksbänk

  Intresserad av fast elavtal?

  En stabiliserad marknad och en efterfrågan från våra kunder gör att vi återlanserar fast elavtal. Kontakta vår kundservice för dag... Läs mer
 • Energispartips

  För att vara snäll med både klimatet och plånboken finns det en rad smarta saker du kan tänka på för att minska din energianvändni... Läs mer
 • 100 % logga med händer i bakgrunden

  100 % förnybar el

  Det ska vara enkelt för dig som kund att göra hållbara val, och därför säljer vi enbart 100 % förnybar el till dig som är elhandel... Läs mer

Rörligt elavtal

Prisvärt och flexibelt

Följer marknadens tillgång och efterfrågan

Priset nedan avser föregående månads pris för elområde 2

44,13öre/kWh inkl moms

Redan kund?

Är du redan kund och vill förnya ditt elavtal?

Det gör du enklast via Mina sidor

Priset nedan avser föregående månads pris för elområde 2

Äldre par med flyttkartong

Jag ska flytta

Här har vi samlat allt du behöver veta inför flytt när det gäller elavtal, fiber och fjärrvärme.

Solceller på ett tak

Sälj din överskottsel

Genom att använda egenproducerad el minskar du din elräkning. Om du inte kan använda all el som din anläggning producerar för tillfället kan du sälja överskottet till oss. Då gör du dessutom en insats för miljön.

Elbil på laddning

Smart laddning till din elbil

Ladda din elbil säkert och effektivt med en smart laddbox från Övik Energi. Vi erbjuder både Charge Amps Halo som är byggd för det nordiska klimatet, och Charge Amps Aura med dubbel laddkapacitet.

I regel behöver du själv inte säga upp ditt befintliga elhandelsavtal, men vi rekommenderar att man kontaktar sin elhandlare och meddelar att man ska byta. Ibland kan personlig uppsägning behövas av dig.

Vi hjälper dig med det praktiska kring bytet av elleverantörer.

Kontakta vår kundservice via Mina sidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., mejl kundservice@ovikenergi.se, eller telefon 0660-789 01.

Om du har ett fastprisavtal så kan du tidigast 3 månader innan ditt nuvarande avtal löper ut teckna dig för ett nytt fast avtal.

Har du rörligt avtal utan bindningstid kan du teckna nytt avtal med start 14 dagar framåt.

Du kan teckna om ditt elhandelsavtal när som helst genom att kontakta vår kundservice, så hjälper de dig. Det går också att göra här på ovikenergi.se.

Har du ett fastprisavtal som löper ut kan du cirka tre månader innan sista avtalsdatum också teckna om ditt avtal via Mina sidor. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När man inte aktivt själv valt ett elhandelsavtal får man ett anvisningsavtal hos oss. Anvisningspriset ligger oftast högre än avtalspriserna - därför kan det vara en god idé att satsa på vårt rörliga elavtal istället.

Om du vill byta till ett annat elhandelsavtal kan vi byta med start från nästkommande månad.

Teckna enkelt ditt elhandelsavtal här på ovikenergi.se, eller kontakta oss via mejl kundservice@ovikenergi.se eller telefon 0660-789 01.

Vill ni byta till en annan elhandlare, är det 14 dagar framåt från teckningsdagen av avtalet som de kan söka leveransen av oss.

Se aktuella elpriser här. Priserna visas inklusive moms. Vill du se mer detaljerad information såsom jämförpriser klickar du in dig på önskat elavtal och läser vad som gäller för just det avtalet.