Övik Energi

Har du fått information om att vi vill byta ut din tjänstefördelare?

På den här sidan har vi samlat information för dig som fått en tidsbokning om byte.

För ett snabbt, tryggt och säkert fibernät hela vägen till dig, så uppgraderar vi vår fiberteknik och behöver byta ut tjänstefördelaren hos en del av våra kunder.

Bytet är gratis och med den nya tjänstefördelaren är det möjligt att beställa bredbandshastighet upp till 1000/1000 Mbit/s. Fibertekniker från oss på Övik Energi eller vår entreprenör Eltel kommer utföra bytet av tjänstefördelare.

Så går bytet till

Till de kunder som vi behöver byta ut tjänstefördelaren hos kommer vi skicka ett sms med en förbokad tid för bytet. Om du fått en tid men inte har möjlighet att vara hemma på den förbokade tiden, kan du själv boka om tiden via Mina sidor. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Själva bytet av tjänstefördelare tar ungefär 1–2 timmar. Men det kan vara störning i leveransen under större delen av dagen, eftersom vi kommer göra flera byten i ditt område samtidigt.

Viktigt att tänka på inför vårt besök!

Tjänstefördelaren ska vara lättåtkomlig, vi uppskattar att du plockat undan vid den så att vi kan utföra arbetet på ett bra sätt. En vuxen behöver vara hemma vid vårt besök. Tjänstefördelaren kommer placeras på samma ställe som den nuvarande.

Vill du flytta tjänstefördelaren till en annan plats behöver du kontakta Övik Energis kundservice för ett kostnadsförslag.

Tips!

Ifall du inte kan ansluta dig till fibernätet efter avbrottet så rekommenderar vi dig att starta om din nätverksutrustning, om felet inte avhjälps kontaktar du din tjänsteleverantör och gör en felanmälan.

Har du frågor om genomförandet?

Välkommen att kontakta Eltel på telefon 072-226 72 28 eller mejl mats.lindstrom@eltelnetworks.se

Du når Eltel måndag – fredag, kl. 07-16, under perioden 6 maj – 2 augusti.

Behöver du hjälp att byta tid?

Mejla matarbyte@ovikenergi.se så fixar vi en ny tid.

Har du frågor om fibernätavtal och hastigheter?

Varmt välkommen att kontakta vår kundservice.

Kontakta oss

Både privatpersoner, näringslivet och välfärden väntas få ökade behov av snabba upp- och nedladdningshastigheter. Ingen vet exakt hur mycket bandbredd som människor och företag kommer behöva i framtiden, men vi vet att utvecklingen går snabbt.

Vi börjar idag se inslag av uppkopplade hem som sparar energi, ökar säkerheten och förenklar vardagen. Det blir också vanligare både i hemmen och på företagen med videosamtal där kvaliteten förväntas vara hög. Vi använder i större utsträckning molnlösningar för att lagra foton och andra datafiler. Datorspelande över internet tillsammans med andra växer bland ungdomar och inom vården utvecklas nya digitala tjänster.

Det finns ett nationellt bredbandsmål till 2025 som handlar om tillgång till bredband om minst 1000 Mbit/sekund, vilket Övik Energis fibernät klarar både som upp- och nedladdning. Men än viktigare är att optisk fiber har en i princip obegränsad kapacitet och är redo att växa med kundens behov.

Vi bygger fibernät enligt branschstandarden Robust fiber. Det fibernät vi bygger idag kommer hushåll, företag och viktiga samhällsfunktioner, som sjukhus och skolor, att vara beroende av under många år framöver. Därför är det viktigt att vi bygger fibernätet robust och driftsäkert så att du kan lita på att det funkar.

Vi är det lokala fibernätföretaget med kommunen som ägare. Vi finns här för att möta våra kunder på hemmaplan och arbetar för en positiv utveckling av Örnsköldsvik. Vi har beredskap dygnet runt.

Läs mer om Robust fiber

Är du osäker på hur hög hastighet din bostad kan ta emot kan du enkelt söka på din adress och ta reda på dina förutsättningar.

Steg 1. Sök på din adress

Steg 2. Kolumnen "Kapacitet" visar den hastighet din fastighet kan ta emot idag. Om du redan idag kan ta emot hastigheter upp emot 1000 Mbit/s (1 Gbit/s) kan du beställa en högre hastighet hos din tjänsteleverantör direkt, och det nya priset på ditt fibernätavtal hos oss börjar gälla per automatik. Om du däremot bara kan ta emot 100 Mbit/s så beställer du ett byte av tjänstefördelare enligt anvisning nedan.

Varför fibernät från Övik Energi?

Stort utbud av tjänster

Vi har ett öppet nät där du som kund har valfrihet och kan välja mellan flera olika tjänsteleverantörer för att få internet, tv och telefoni. Vårt öppna nät bidrar till attraktiva tjänster och priser.

Högsta hastighet

Vi erbjuder idag hastigheter som klarar det nationella bredbandsmålet för 2025 (1000 Mbit/s) både som upp- och nedladdning. Vidare framåt är fiberns kapacitet i princip obegränsad och representerar därför en framtidssäker investering.

Vädersäkrat

Vårt fibernät påverkas inte av väder och vind, och är nedgrävd hela vägen hem till dig som kund. Vår byggprocess är certifierad enligt branschstandarden Robust Fiber och vårt fibernät är bland de driftsäkraste fibernäten i Sverige.

Ditt lokala fibernät

Vi är det lokala fibernätföretaget med kommunen som ägare. Vi finns här för att möta våra kunder på hemmaplan och arbetar för en positiv utveckling av Örnsköldsvik. Vi har beredskap dygnet runt.