Övik Energi

Kampanjpris fiberanslutning i tätort

Skaffa fiber för hela livet - sök på din adress och beställ enkelt med BankID!

I år har vi kampanjpris på fiberanslutning till alla fastighetsägare i tätort som har en avlämningspunkt för fiberanslutning vid sin tomtgräns.

För att se om din adress finns med kan du klicka på "Anslut dig" ovan och söka på din adress. Där kan du enkelt göra din beställning och signera med BankID.

Kampanjpriset gäller till och med 31 december 2024.

Med fiber från oss får du en stabil uppkoppling. Kapaciteten är i princip obegränsad och redo att växa med dina behov. Redan idag kan du välja upp- och nedladdningshastigheter upp till 1000/1000 Mbit/s.

Vi har ett öppet fibernät där du som kund har valfrihet att välja mellan flera olika tjänsteleverantörer.

Så ansluts du

Här kan du läsa om hur anslutningen går till, från att du gjort din beställning tills att du surfar med din fibernätanslutning!

Våra tjänsteleverantörer

Vi har ett öppet nät med många tjänsteleverantörer.

Har vi din favorit?

Vi rekommenderar

Komplett utförande

Tomtgrävning (30 meter), håltagning i yttervägg och grov återställning ingår.

Installation av tjänstefördelare och anslutning till Övik Energis fibernät.

19 700 kr*ord. pris 23 300 kr

Grundutförande

Du ansvarar själv för att gräva ned fiberkanalisation mellan avlämningspunkt vid tomtgräns och yttervägg, samt håltagning i yttervägg.

Installation av tjänstefördelare och anslutning till Övik Energis fibernät.

14 900 kr*ord. pris 18 500 kr

*Du kan även använda rutavdrag på 1 500 kr

Utvecklingen går snabbt idag. Behoven ökar av både snabba upp- och nedladdningshastigheter med nya smarta tjänster.

Redan idag ser vi uppkopplade hem som sparar energi, ökar säkerheten och förenklar vardagen. Det är vanligare med videosamtal där kvaliteten förväntas vara hög och ge möjlighet till att studera eller jobba hemifrån. Datorspelande över nätet fortsätter att växa. Då känns det bra att veta att med optisk fiber får du dataöverföring med ljusets hastighet. Kapaciteten hos fiber är i stort sett obegränsad och redo att växa med dina behov. Fiber är en framtidssäker investering som ger dig tillgång till hela världen!

Fiberoptik är ett optiskt system där ljus leds genom så kallade optiska fibrer vars kärnor är gjorda av mycket rent glas eller plast. Dessa glas- eller plastkärnor är omslutna av ett mantelhölje och vanligtvis också av ett skyddande skal.

Ett fiberoptiskt överföringssystem består av en sändare och av en mottagare. Sändaren skickar ut ljus antingen med hjälp av laser eller med hjälp av lysdioder. Mottagaren "översätter" ljussignalerna till elektriska impulser som skickas till dator, TV eller telefon.

Fiber är driftsäkert, okänsligt för elektroniska störningar och har i princip obegränsad kapacitet av digital trafik.

Vi bygger fibernät enligt branschstandarden Robust fiber. Det fibernät vi bygger idag kommer hushåll, företag och viktiga samhällsfunktioner, som sjukhus och skolor, att vara beroende av under många år framöver. Därför är det viktigt att vi bygger fibernätet robust och driftsäkert så att du kan lita på att det funkar.

Vi är det lokala fibernätföretaget med kommunen som ägare. Vi finns här för att möta våra kunder på hemmaplan och arbetar för en positiv utveckling av Örnsköldsvik. Vi har beredskap dygnet runt.

Läs mer om Robust fiber

Ingen fara. Det är först när du aktiverat din internettjänst, som du börjar betala månadsavgift till oss för fibernätet. Ditt fibernätavtal sägs upp automatiskt när du avslutar eller flyttar din internettjänst.

Du beställer din fibernätanslutning på ovikenergi.se/anslut och signerar med BankID.

Om du inte har tillgång till BankID, så kan du skriv ut och fylla i vårt beställlningsformulär Pdf, 106.4 kB. och sedan skicka in det till oss. Du är varmt välkommen att kontakta vår kundservice om du har frågor om beställning av fiberanslutning eller andra frågor.

Varför fibernät från Övik Energi?

Stort utbud av tjänster

Vi har ett öppet nät där du som kund har valfrihet och kan välja mellan flera olika tjänsteleverantörer för att få internet, tv och telefoni. Vårt öppna nät bidrar till attraktiva tjänster och priser.

Högsta hastighet

Vi erbjuder idag hastigheter som klarar det nationella bredbandsmålet för 2025 (1000 Mbit/s) både som upp- och nedladdning. Vidare framåt är fiberns kapacitet i princip obegränsad och representerar därför en framtidssäker investering.

Vädersäkrat

Vårt fibernät påverkas inte av väder och vind, och är nedgrävd hela vägen hem till dig som kund. Vår byggprocess är certifierad enligt branschstandarden Robust Fiber och vårt fibernät är bland de driftsäkraste fibernäten i Sverige.

Ditt lokala fibernät

Vi är det lokala fibernätföretaget med kommunen som ägare. Vi finns här för att möta våra kunder på hemmaplan och arbetar för en positiv utveckling av Örnsköldsvik. Vi har beredskap dygnet runt.