Sponsring

Hållbar sponsring för Örnsköldsvik

Vi sponsrar föreningar som vill ta ansvar och göra skillnad för oss som bor i kommunen. Föreningar ansöker om sponsring genom att utifrån deras förutsättningar, ge ett förslag på en insats som spar på jordens resurser och välkomnar mångfald och gemenskap.

 

Goda exempel

 • Goda exempel 2020 - skogslöparnas OK.png

  Skogslöparna OK

  Insats: Skogslöparna har monterat upp fyra nya belysningspunkter vid klubbstugan på Nordhemsvägen. Den nya belysningen möjliggör uteaktivitet kring klubbstugan och kommer även allmänheten till godo med dess närhet till parkering för aktivitet i elljusspåret.

 • Goda exempel 2020 - Moälvens KK Drakbåt.png

  Moälven kanotklubb

  Insats: Föreningen arrangerade två tillfällen för allmänheten att komma och prova paddla drakbåt. Syften var att visa upp sin verksamhet och locka fler drakbåtspaddlare till klubben.

 • Goda exempel 2020 - Unsplasch Nolaskogsbiståndscenter.png

  Nolaskogs biståndscenter

  Insats: Under 2020 har Nolaskogs biståndscenter genomfört tre bussresor för asylsökande till deras second hand butik i Gottne. Syftet var att ge asylsökande möjlighet att för egna pengar kunna köpa kläder till sig och sin familj på ett värdigt sätt. Totalt har 100 stycken nyttjat resorna som har utförts i samarbete med Svenska kyrkan i Björna och Mellansels folkhögskola. 

 • 2019 Örnsköldsviks innebandy 1200x628.png

  Örnsköldsvik Innebandyklubb

  Insats: Med hjälp av egna bussturer mellan hallar och förläggningar under deras arrangemang Paradiscupen, minskades arrangemangets miljöpåverkan och logistiken för de 132 lagen underlättades.

 • 2019 Friska viljor 1200x628.png

  Friska Viljor

  Insats: Att resa med tåg istället för med bil eller buss till en bortamatch i Härnösand och på så sätt minska resans klimatpåverkan.

 • 2019 Kroksta Gullänget IBK 1200x628.png

  Gullänget Kroksta Innebandysällskap

  Insats: Klubben genomförde uppstartsmöte med utbildning för alla ledare inför kommande säsong. Bland annat informerade David Backa om den HBTQ-utbildning som SISU tagit fram. Styrelsen har uppmanat alla lag att genomföra denna utbildning,  där målet är att bidra till en mer välkomnande och inkluderande idrott. Därefter kommer lagkaptenen bära den regnbågsfärgade kaptensbindeln.

 • 2019 Ö-viks skolors IF 1200x628.png

  Ö-viks Skolors IF

  Insats: Föreningen har gett möjlighet till föreningslös ungdom att delta i ett breddläger där de får prova många idrotter och även gå simskola. Syftet med breddlägret är att slussa in ungdomar i föreningslivet.

 • 2019 Vårby IK 2 1200x628.png

  Vårby IK

  Insats: Föreningen har slutfört utbytet av de gamla energiförbrukande lamporna på elljusspåret. Energiförbrukningen har netto reduceras med ca 70 %. I samband med detta byte, har även spårområdet utökat med nya LED-lampor.

 • 2019 Höga kusten simklubb 1200x628.png

  Höga Kustens Simsällskap

  Insats: Föreningen genomförde en inspirationsdag tillsammans med landslagssimmaren Ida Marko-Varga, som som förutom sin OS-satsning även jobbar som tränare och för Trygg idrott för alla(Tre ska bli noll) samt Use-reuse återvinning. Dagen började med föreläsning, sedan fick alla simmare och tränare ta del av Ida i vattnet och på bassängkanten.

 • 2019 Medborgarhuset tresjö 1200x628.png

  Medborgarhusföreningen Trehörningsjö

  Insats: Föreningen har bytt ut de uttjänta kablaget, armaturerna och ljuskällorna i Medborgarhuset i Trehörningsjö till ljuskällor med låg energiförbrukning, nya armaturer och kablage. Syftet var både att minska energianvändningen och minska risken för brand på grund av uttjänta elledningar och som bonus fick föreningen en ökad trivsel i lokalerna med bra allmänbelysning.

 • 2019 anundsjö skidor 1200x628.png

  Anundsjö IF Skidor

  Insats: Föreningen har köpt material, installerat timer och dragit tillhörande el till tänd-funktion samt förbättrat belysningen där man tänder elljusspåret. Därigenom kommer föreningen minska sin energianvändning och miljöpåverkan.

 • 2019 Sidensjö IK skidor 1200x628.png

  Sidensjö IK - Skidor

  Insats: Under 2019 har föreningen avslutat projektet med att byta ut all belysning runt elljusspåret i Sidensjö. Både stolpar och armaturer var gamla och slut. Under 2019 byttes 51 stolpar och armaturer ut. Gamla kvicksilverlampor byttes ut mot energisnåla LED-lampor som kommer minska föreningens energianvändning och miljöpåverkan.