Sponsring

Hållbar sponsring för Örnsköldsvik

Vi sponsrar föreningar som vill ta ansvar och göra skillnad för oss som bor i kommunen. Föreningar ansöker om sponsring genom att utifrån deras förutsättningar ge ett förslag på en insats som spar på jordens resurser och välkomnar mångfald och gemenskap.

 

Goda exempel

 • HS2022 Anundsjö IF Skidor

  Anundsjö IF Skidor

  Insats: Bytt ut belysningen längs med klubbens elljusspår, till nya LED-armaturer, för att minska sin energiförbrukning och få effektivare belysning efter spåret.

 • HS2022 Vårby IK

  Vårby IK Skidor

  Insats: Anordnade Volkswagen ungdomscup 2022, där de använde elbilar för att transportera ut mat till deltagarnas boenden.

 • HS2022 Nätra GIF

  Nätra GIF

  Insats: Förbättrat möjligheterna till att kunna spola en isbana vid skolan i Västanå, genom att ordna med markberedning, sarg och underlagsduk för isbanan. Det gör att barn och ungdomar i området kan nyttja isbanan kvällar och helger, men även under skoltid.

 • HS2022 Bjästa Alpina Klubb

  Bjästa Alpina Klubb

  Insats: Investerat i nya LED-armaturer för att minska sin energiförbrukning och få effektivare belysning i anläggningen.

 • HS2022 Husum Skidor IF

  Husum IF Skidor

  Insats: Förnyat belysningen på stadionområdet i Husum, för att minska sin energiförbrukning och få effektivare belysning i anläggningen.

 • HS2022 Moälvens IK

  Moälvens kanotklubb

  Insats: Köpt in fler bryggor för att kunna utöka sin verksamhet.

 • HS2022 Puttom

  Örnsköldsviks Golfklubb Puttom

  Insats: Investerat i sin första robotgräsklippare, för att göra skötsel av gräsytor mer resurseffektiv och att minska deras klimatpåverkan för många år framöver. Föreningen är nöjda med utfallet och kommer arbeta för fortsatta investeringar av fler robotgräsklippare.

 • HS2021 ÖOR

  Örnsköldsviksortens Ryttarklubb

  Insats: Installerat belysning vid den större ridplanen utomhus, för att kunna utöka antalet träningstimmar utomhus.  

 • HS2021 OKN

  OK Nolaskogsarna

  Insats: Monterat energisnål belysning runt sitt nya föreningshus vid Sommarhemmet, Genesmon. 

 • HS2021 Ö Vik Skolors IF

  Ö-viks Skolors IF

  Insats: arrangerade ett idrottsbreddläger för att slussa in ungdomar i föreningslivet. 

 • HS2021 Friska Viljor Alpin

  Friska Viljor Alpin

  Insats: Bytt ut fem av armaturerna i backen för att minska energianvändningen och förbättra belysningen för åkarna. 

 • HS2021 Själevads IK

  Själevads IK

  Isats: Investerat i en robotgräsklippare, för att minska de resurser som behövs för underhåll av 5-mannaplanen.  

 • HS2021 Gottne IF

  Gottne IF

  Insats: Bytt ut befintlig belysningen vid den lokala isbanan i Gottne. Isbanan ligger mitt i bygden och används flitigt av barn och ungdomar. 

 • HS2021 ÖKK

  Örnsköldsviks konståkningsklubb

  Insats: Ordnade ett isdisco, där barn och ungdomar bjöds in att prova på konståkning med föreningens tränare.  

 • Goda exempel 2020 - skogslöparnas OK.png

  Skogslöparna OK

  Insats: Skogslöparna har monterat upp fyra nya belysningspunkter vid klubbstugan på Nordhemsvägen. Den nya belysningen möjliggör uteaktivitet kring klubbstugan och kommer även allmänheten till godo med dess närhet till parkering för aktivitet i elljusspåret.

 • Goda exempel 2020 - Moälvens KK Drakbåt.png

  Moälven kanotklubb

  Insats: Föreningen arrangerade två tillfällen för allmänheten att komma och prova paddla drakbåt. Syften var att visa upp sin verksamhet och locka fler drakbåtspaddlare till klubben.

 • Goda exempel 2020 - Unsplasch Nolaskogsbiståndscenter.png

  Nolaskogs biståndscenter

  Insats: Under 2020 har Nolaskogs biståndscenter genomfört tre bussresor för asylsökande till deras second hand-butik i Gottne. Syftet var att ge asylsökande möjlighet att för egna pengar kunna köpa kläder till sig och sin familj på ett värdigt sätt. Totalt har 100 stycken nyttjat resorna som har utförts i samarbete med Svenska kyrkan i Björna och Mellansels folkhögskola. 

 • 2019 Örnsköldsviks innebandy 1200x628.png

  Örnsköldsvik Innebandyklubb

  Insats: Med hjälp av egna bussturer mellan hallar och förläggningar under deras arrangemang Paradiscupen, minskades arrangemangets miljöpåverkan och logistiken för de 132 lagen underlättades.

 • 2019 Friska viljor 1200x628.png

  Friska Viljor Fotboll

  Insats: Att resa med tåg istället för med bil eller buss till en bortamatch i Härnösand och på så sätt minska resans klimatpåverkan.

 • 2019 Kroksta Gullänget IBK 1200x628.png

  Gullänget Kroksta Innebandysällskap

  Insats: Klubben genomförde uppstartsmöte med utbildning för alla ledare inför kommande säsong. Bland annat informerade David Backa om den HBTQ-utbildning som SISU tagit fram. Styrelsen har uppmanat alla lag att genomföra denna utbildning, där målet är att bidra till en mer välkomnande och inkluderande idrott. Därefter kommer lagkaptenen bära den regnbågsfärgade kaptensbindeln.

 • 2019 Vårby IK 2 1200x628.png

  Vårby IK

  Insats: Föreningen har slutfört utbytet av de gamla energiförbrukande lamporna på elljusspåret. Energiförbrukningen har netto reducerats med ca 70 %. I samband med detta byte har även spårområdet utökat med nya LED-lampor.

 • 2019 Höga kusten simklubb 1200x628.png

  Höga Kustens Simsällskap

  Insats: Föreningen genomförde en inspirationsdag tillsammans med landslagssimmaren Ida Marko-Varga, som förutom sin OS-satsning även jobbar som tränare och för Trygg idrott för alla (Tre ska bli noll) samt Use-reuse återvinning. Dagen började med föreläsning, sedan fick alla simmare och tränare ta del av träning med Ida i vattnet och på bassängkanten.

 • 2019 Medborgarhuset tresjö 1200x628.png

  Medborgarhusföreningen Trehörningsjö

  Insats: Föreningen har bytt ut det uttjänta kablaget, armaturerna och ljuskällorna i Medborgarhuset i Trehörningsjö till ljuskällor med låg energiförbrukning, nya armaturer och kablage. Syftet var både att minska energianvändningen och minska risken för brand på grund av uttjänta elledningar och som bonus fick föreningen en ökad trivsel i lokalerna med bra allmänbelysning.

 • 2019 anundsjö skidor 1200x628.png

  Anundsjö IF Skidor

  Insats: Föreningen har köpt material, installerat timer och dragit tillhörande el till tänd-funktion samt förbättrat belysningen där man tänder elljusspåret. Därigenom kommer föreningen minska sin energianvändning och miljöpåverkan.

 • 2019 Sidensjö IK skidor 1200x628.png

  Sidensjö IK - Skidor

  Insats: Under 2019 har föreningen avslutat projektet med att byta ut all belysning runt elljusspåret i Sidensjö. Både stolpar och armaturer var gamla och slut. Under 2019 byttes 51 stolpar och armaturer ut. Gamla kvicksilverlampor byttes ut mot energisnåla LED-lampor som kommer minska föreningens energianvändning och miljöpåverkan.