Övik Energi

5 anledningar till att välja fjärrvärme

Går ni och funderar på vilken uppvärmningsform som passar ert företag eller BRF bäst? Här kommer en lista med några av fjärrvärmens största fördelar.

1. Driftsäker uppvärmning

Fjärrvärme kräver minimalt med tillsyn och driftsäkerheten är mycket hög.

2. Tryggt

Det är väldigt sällan fel på fjärrvärmen. Om något ändå skulle hända så kan vi hjälpa er - vi har beredskap dygnet runt, året runt.

3. Lokalproducerad och hållbar värme

Vi producerar den största delen av fjärrvärmen i vårt kraftvärmeverk precis intill Öviksfjärden. Vi har även produktion i Bjästa, Bredbyn, Husum och Moliden. Fjärrvärmen görs till största del av förnybart biobränsle från närområdet. Det är rester som bark, flis och spån som blir över från skogs- och sågverksindustri runt omkring Örnsköldsvik.

4. Prisvärt

Vårt mål är att fjärrvärmen ska vara kundens mest prisvärda val och vi arbetar för att fjärrvärmen ska ha en långsiktigt stabil prisutveckling. Installationskostnaden för fjärrvärme är låg jämfört med flera andra uppvärmningsformer, och även underhållskostnaderna är låga.

5. Vi hjälper dig att minska energianvändningen

Använd inte mer fjärrvärme än ni behöver. Vi erbjuder energitjänster som gör din vardag enklare och som hjälper dig att minska energianvändningen i din fastighet.

Fiberplog