Övik Energi

Smart laddning till din fastighet

Låt dina BRF-medlemmar, hyresgäster eller medarbetare ladda elbilen säkert och effektivt.

Övik Energi engagerar sig i omställningen till det nya energilandskapet, där laddning av elbilar är en viktig pusselbit.

Säkrare och snabbare

Ett vanligt vägguttag är egentligen inte gjort för att klara den kontinuerligt höga belastning som laddning av en bil innebär. Med våra laddare slipper du att säkringen går och undviker brandfara på grund av överhettning. Det går också snabbare att ladda via en laddbox eftersom laddboxen kan överföra högre effekt än det vanliga eluttaget. De laddare vi erbjuder har dessutom ställbar effekt 3,7–11 kW, beroende på vilken belastning din säkring klarar av.

Intresserad?

Fyll i formuläret eller kontakta någon av våra företagssäljare för kostnadsfri rådgivning och offert.

Anmäl ditt intresse

100 % förnybar el

Vi vet att era medlemmar/hyresgäster/medarbetare vill tanka sina bilar på ett hållbart sätt. Därför är er el från oss alltid 100% förnybar. Ni behöver vara eller bli ny elhandelskund hos Övik Energi för att kunna ta del av detta erbjudande.

Läs mer om förnybar el

Erbjudande

Smart laddning inklusive elavtal

Vi är med er på resan till säker och effektiv elbilsladdning från projektering till installation.

Halo är byggd för det nordiska klimatet

Laddboxen Halo gör det enkelt, tryggt och bekvämt för dig att ladda. Halo har en 7,5 meter lång integrerad laddkabel som kopplas till elbilen, samt plats för upphängning av laddkabeln när den inte används.

Aura är en laddbox med dubbel laddkapacitet

Charge Amps Aura är en laddbox i toppklass som med två separata 22 kW-uttag är en perfekt lösning där det finns behov av att ladda två elbilar samtidigt och med lite högre effekt, exempelvis på gästplatser. Laddboxen är vandalsäkrad och passar därför även för publik laddning.

Laddboxarna kan kopplas upp med en molntjänst som optimerar laddning, övervakning och ekonomi. I molntjänsten har fastighetsägaren tillgång till statistik för samtliga laddare och automatiska rapporter från molntjänsten för att kunna debitera individuell förbrukning. I molntjänsten via dator eller app kan elbilsägaren ställa laddtider, starta/stoppa laddningen samt se sin laddhistorik.

Molntjänsten ingår utan extra kostnad.

Lastbalansering gör att ni kan ladda flera bilar samtidigt utan risk för att säkringen ska gå. Våra energiingenjörer ser över effektuttaget och rekommenderar hur lastbalanseringen ska optimeras för er fastighet.

Ibland behövs det mer information om din anläggning och förbrukning innan en installation kan genomföras. För att vi ska ha rätt att ta ut sådan information krävs en fullmakt från dig. Är ditt elnätsbolag Övik Energi Nät, hittar du ett fullmaktsformulär här.

Under fullmaktstagare bockar du i rutan om att fullmakten gäller en installation av laddbox från Övik Energi AB.