Övik Energi

För dig som elinstallatör

Behöver du gräva, bygga eller ansluta fastigheter och industrier till vårt elnät? Här hittar du som är elinstallatörer information som du behöver för för- och färdiganmälan.

Längre leveranstider

Örnsköldsvik växer och många kunder vill ansluta sig till elnätet eller utöka sitt abonnemang, vilket medför att vi har längre leveranstider än vanligt. Vi inväntar besked från Svenska Kraftnät om begärd effektökning till vårt elnät. Vi vill därför uppmana dig att vara ute i god tid, minst ett år i förväg, för att få din elanslutning på plats till önskat datum. I dagsläget är ledtiden för att påbörja projektering minst 6 månader, men den kan komma att bli kortare eller längre.

Så här gör du

Det är viktigt att i god tid kontakta en behörig elinstallatör innan anslutning ska genomföras. Elinstallatören skickar en föranmälan till oss med de uppgifter som vi behöver. Signerat avtal för elnätsanslutning skall vara Övik Energi Nät tillhanda innan medgivande skickas till anlitad elinstallatör.

Du är varmt välkommen att kontakta vår kundservice via Mina sidor Länk till annan webbplats., mejl kundservice@ovikenergi.se, eller telefon 0660-789 01. Vi svarar gärna på dina frågor som rör elanslutning, byggström, grävningsarbete, entreprenadverksamhet eller anmälan av elnätsanslutningar.

Föranmälan.nu

Nu laddar vi batterierna! Under veckorna 28-31 har vi uppehåll i hantering av ärenden i föranmälan.

För effektivare handläggning av för- och färdiganmälningar av elnätsanslutningar, använder vi det webbaserade programverktyget föranmälan.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för för- och färdiganmälningar av elnätsanslutningar. Som elinstallatör slipper du då att skicka in för- och färdiganmälningar per post och inga underskrifter behövs. All administration sker snabbt och enkelt via webben.

Som auktoriserad elinstallatör skapar du en egen inloggning till webbverktyget. Där kan du även följa handläggningen av dina anmälningar. Systemet minimerar risken för fel, vilket också bidrar till snabbare handläggning.

föranmälan.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. skapar du som elinstallatör ett konto. Du får sedan ett mejl med inloggningsuppgifter. Logga in med inloggningsuppgifterna och webbprogrammet är klart att användas.

Elinstallationsföretag som har behov av mer än en användare, kan lägga upp fler under Mitt konto. Den som registrerar sig först från ditt företag blir automatiskt administratör. Administratören har sedan möjlighet att lägga upp fler användare.

Ledningskollen.se

Ledningskollen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en gratis tjänst som du använder för att ta reda på var ledningar och annan infrastruktur i marken finns, skydda ledningar mot avgrävningar och förenkla och samordna grävarbeten.

Bomåkningar

Vid lämnande av felaktiga uppgifter som leder till att Övik Energi Nät inte kan utföra sitt uppdrag som planerat, kommer elinstallatör debiteras och kunden meddelas. En bomåkning kan till exempel vara att felaktiga uppgifter är angivna i föranmälan så att vi inte kan utföra uppdraget ute hos kund, till exempel ansluta en installerad produktionsanläggning till elnätet.

Avgift för bomåkning är 2 000 kr exkl. moms.

Elinstallatörsregler för Övik Energi Nät AB

Läs dokumentet

Tekniska villkor

Produktionsanläggning - Typ A

Läs dokumentet

Viktig information från vår elektrikerträff

Föranmälan och effektläget i vårt elnät.

Läs dokumentet

Kopplingsschema strömtrafo

Här kan du läsa om installation och kopplingsschema för mätutrustning med strömtransformatorer.

Läs dokumentet