Övik Energi
Vy över Kroksta villaområde, sommar.

8 anledningar till att välja fjärrvärme

Går du och funderar på vilken uppvärmningsform som passar ditt hem bäst? Här kommer en lista med några av fjärrvärmens största fördelar.

1. Enkelt och bekvämt

Fjärrvärme kräver minimalt med tillsyn och driftsäkerheten är mycket hög. Våra kunder brukar säga att fjärrvärmen praktiskt taget sköter sig självt - det bara fungerar.

2. Tryggt

Vi finns nära dig och vi har beredskap dygnet runt alla dagar på året.

3. Lokalproducerat

Vi producerar den största delen av vår fjärrvärme i vårt kraftvärmeverk precis intill Öviksfjärden. Vi har även produktion i Bjästa, Bredbyn, Husum och Moliden. Fjärrvärmen görs till största del av förnybart biobränsle från närområdet. Det är rester som bark, flis och spån som blir över från skogs- och sågverksindustri runt omkring Örnsköldsvik.

4. Prisvärt

Vårt mål är att fjärrvärmen ska vara kundens mest prisvärda val och vi arbetar för att fjärrvärmen ska ha en långsiktigt stabil prisutveckling. Installationskostnaden för fjärrvärme är låg jämfört med flera andra uppvärmningsformer, och även underhållskostnaderna är låga. Många villaägare kan dessutom säkra ned till 16A när de installerar fjärrvärme vilket gör att kostnaden på elräkningen då blir lägre. Och fjärrvärmen klarar hela ditt värmebehov, du behöver inte köpa till någon extra el för uppvärmningen.

5. Koll från fickan

Med Smart Styrning kan du enkelt hålla koll på och anpassa värmen i din bostad via din mobil.

6. Värme och varmvatten som räcker till

Med fjärrvärme får du en jämn och behaglig värme och obegränsat med varmvatten. Alla i familjen kan duscha efter varandra utan att någon riskerar en kalldusch.

7. Tyst och rent

Du slipper oljud, sot eller lukt i huset. Fjärrvärmecentralen är tyst och ren.

8. Mer utrymme över

Fjärrvärmecentralen i din villa tar inte mer plats än ett badrumsskåp som är 60 x 40 cm. Inget tillkommer. Det behövs till exempel ingen varmvattenberedare eller separat expansionskärl. Har du haft ett pannrum så kan du få utrymme över som du kan använda till förråd eller annat.

Vill du minska din energianvändning?

Vi har samlat en rad tips för hur du kan minska din energianvändning för att vara snäll mot både klimatet och plånboken.

Se alla tips!