Bli kund

Dags att byta till värme som bara funkar?

Med vår fjärrvärme slipper du kallduschar.

Här kan du läsa om alla fördelar med fjärrvärme och skicka in en intresseanmälan!

Sök bidrag för att byta till fjärrvärme

Värmer du din villa med el idag? Nu kan du söka bidrag för att byta till fjärrvärme. Från och med 3 juli 2023 finns det bidrag att söka för att byta värmesystem i småhus som värms med el. Du kan till exempel få bidrag för att ansluta till fjärrvärme och sätta in vattenburna element. Ansökan kan göras retroaktivt för byte gjort efter 8 november 2022. Efter att du bytt värmesystem så kan du även söka bidrag för att energieffektivisera. Läs alla detaljer och sök stödet på Boverkets hemsida.

Fördelarna med fjärrvärme:

Enkelt och bekvämt

Fjärrvärme kräver minimalt med tillsyn och driftsäkerheten är mycket hög. Våra kunder brukar säga att fjärrvärmen praktiskt taget sköter sig självt - det bara fungerar.

Tryggt    

Vi finns nära dig och vi har beredskap dygnet runt alla dagar på året.

Lokalproducerat

Vi producerar den största delen av vår fjärrvärme på Hörneborgsverket precis intill Öviksfjärden. Vi har även produktion i Bjästa, Bredbyn, Husum och Moliden. Fjärrvärmen görs till största del av förnybart biobränsle från närområdet. Det är rester som bark, flis och spån som blir över från skogs- och sågverksindustri runt omkring Örnsköldsvik.

Prisvärt

Vårt mål är att fjärrvärmen ska vara kundens mest prisvärda val och vi arbetar för att fjärrvärmen ska ha en långsiktigt stabil prisutveckling. Installationskostnaden för fjärrvärme är låg jämfört med flera andra uppvärmningsformer, och även underhållskostnaderna är låga. Många villaägare kan dessutom säkra ned till 16A när de installerar fjärrvärme vilket gör att kostnaden på elräkningen då blir lägre. Och fjärrvärmen klarar hela ditt värmebehov, du behöver inte köpa till någon extra el för uppvärmningen.

Koll från fickan

Med Smart Styrning kan du enkelt hålla koll på och anpassa värmen i din bostad via din mobil.

Värme och varmvatten som räcker till

Med fjärrvärme får du en jämn och behaglig värme och obegränsat med varmvatten. Alla i familjen kan duscha efter varandra utan att någon riskerar en kalldusch.

Tyst och rent

Du slipper oljud, sot eller lukt i huset. Fjärrvärmecentralen är tyst och ren.

Mer utrymme över

Fjärrvärmecentralen i din villa tar inte mer plats än ett badrumsskåp som är 60 x 40 cm. Inget tillkommer. Det behövs till exempel ingen varmvattenberedare eller separat expansionskärl. Har du haft ett pannrum så kan du få utrymme över som du kan använda till förråd eller annat.

Priser och villkor

När du ansluter din fastighet installerar vi en komplett fjärrvärmecentral i din bostad och ansluter den till vårt fjärrvärmenät. Läs mer om kostnad för att ansluta din villa till vårt fjärrvärmenät, samt priset på leverans av fjärrvärme här


Vart finns vårt fjärrvärmenät?

Bor du i Örnsköldsvik, Bjästa, Bredbyn eller Husum så kan du med stor sannolikhet välja fjärrvärme som uppvärmning. Vi har även ett mindre nät i Moliden. 

 

Vill du bli fjärrvärmekund eller har du frågor och funderingar?

Ring våra säljare för fjärrvärme på 0660-789 01 eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Vy över Örnsköldsvik på vintern, kvällstid

Vi hjälper dig med dina frågor

Erfarenhet, engagemang och lokalkännedom – vår kundservice står redo att hjälpa dig med dina frågor om elavtal, fiber och fjärrvärme. 

Besök Kundservice eller skriv ett meddelande