Så funkar det

Vill du ansluta din fastighet till fibernätet? Här kan du läsa hur det går till, från planering till att det är färdigt.

Fiber från Övik Energi

Vi på Övik Energi planerar, bygger och driver fibernätet i Örnsköldsvik.

Vi erbjuder en anslutning med modern fiberteknik. Det ger dig vädersäkrad fiber som kan leverera den högsta hastigheten, och du kan välja bland ett stort utbud av tjänsteleverantörer i vårt öppna nät.
Med vårt fibernät får du framtidens möjligheter - hela vägen hem till dig. 

Så får du fiber

Illustration av tidslinje som beskriver i vilken ordning de olika stegen i en fiberanslutning sker. Förtydligande text följer nedan.

1. Beställning

Du beställer enklast via ovikenergi.se/bli-kund och signerar med BankID. Om du vill få en beställningsblankett hemskickad kontaktar du vår kundservice.

2. Planering

Vi planerar våra grävsträckor i ditt område.

3. Grävning

Vi gräver ner fiberkanalisation i området och utför de tomtgrävningar som är beställda.

4. Installation

Vi installerar fiberutrustningen hos dig. När installationen är driftsatt och igång får du ett sms av oss och kan beställa de tjänster du vill ha.

5. Beställa tjänster

Nu kan du beställa internet, TV och telefoni hos våra tjänsteleverantörer. Du hittar våra tjänsteleverantörer i vår tjänsteportal.

6. Betala

Du betalar inte din fiberanslutning förrän installationen är helt klar. Allt för att du ska kunna känna dig trygg med att beställa fiber från oss.

Vy över Örnsköldsvik på vintern, kvällstid

Vi hjälper dig med dina frågor

Erfarenhet, engagemang och lokalkännedom – vår kundservice står redo att hjälpa dig med dina frågor om elavtal, fiber och fjärrvärme. 

Besök Kundservice eller skriv ett meddelande