Övik Energi

Bli fiberkund

Här kan du beställa fiberanslutning, uppgradera till högre hastigheter eller välja tjänsteleverantör. Ange din adress nedan för att se om du kan beställa fiberanslutning eller om du vill uppgradera till en högre hastighet.

Fiber för hela livet

Oavsett om du vill surfa, streama eller spela kan du göra det i högsta hastighet med fiber från oss på Övik Energi. Fiber är en framtidssäkrad produkt med i stort sett obegränsad kapacitet och som är redo att växa med dina behov. I vårt fibernät överförs data i form av ljussignaler i en optisk fibertråd hela vägen hem till din bostad. Fiber har en extremt hög bandbredd och klarar de ständigt växande kraven på både upp- och nedladdningshastigheter.

Varför fibernät från Övik Energi?

Stort utbud av tjänster

Vi har ett öppet nät där du som kund har valfrihet och kan välja mellan flera olika tjänsteleverantörer för att få internet, tv och telefoni. Vårt öppna nät bidrar till attraktiva tjänster och priser.

Högsta hastighet

Vi erbjuder idag hastigheter som klarar det nationella bredbandsmålet för 2025 (1000 Mbit/s) både som upp- och nedladdning. Vidare framåt är fiberns kapacitet i princip obegränsad och representerar därför en framtidssäker investering.

Vädersäkrat

Vårt fibernät påverkas inte av väder och vind, och är nedgrävd hela vägen hem till dig som kund. Vår byggprocess är certifierad enligt branschstandarden Robust Fiber och vårt fibernät är bland de driftsäkraste fibernäten i Sverige.

Ditt lokala fibernät

Vi är det lokala fibernätföretaget med kommunen som ägare. Vi finns här för att möta våra kunder på hemmaplan och arbetar för en positiv utveckling av Örnsköldsvik. Vi har beredskap dygnet runt.