Hej Viktoria Sundin, marknadskommunikatör på Övik Energi!

Hur länge har du jobbat på Övik Energi?
Sedan augusti 2022.

Vad gör du som marknadskommunikatör?
Jag jobbar på vår marknadsavdelning där jag producerar text och bild för att kommunicera med våra kunder. Men jag sitter inte bara stilla, jag träffar också många av mina kollegor för att förmedla deras information och kunskap i alla möjliga olika format: på vår webbsida, i annonser, på sociala medier, i nyhetsbrev med mera. Det är en hel del möten, planering och att titta framåt, men också att reflektera över vad vi gjort tidigare och hur vi kan förbättra det. Jag har mycket kontakt med kompetenta kollegor som har tentaklerna ute och håller mig uppdaterad om vad som händer kring våra produkter och tjänster. Sen är det min uppgift att forma den faktan och förmedla till våra kunder.

Varför har du valt att jobba med det du gör?
Jag har alltid älskat att skriva och leka med ord sedan jag var barn. Det är därför jag utbildade mig till journalist och har jobbat på morgontidning, veckotidning och magasin. Mitt driv är att leta reda på information som jag ska anpassa efter rätt målgrupp och få det att både låta intressant och lockande, samtidigt som det är mitt uppdrag att alla som läser det ska förstå och kunna ta till sig innehållet.

Vad gjorde du innan du började på Övik Energi?
Jag har en bakgrund som journalist och jag jobbade även som pr-konsult och som copywriter när jag bodde i Stockholm. Jag är dock väldigt hemmakär och efter 12 år på annan ort kände jag att det var dags att vända hem. Jag letade i lugn och ro tills jag hittade ett jobb som jag kände skulle passa mig. Jag vill kunna känna mig stolt över det jag gör; att jag jobbar på ett ställe som gör något bra för samhället, min stad och klimatet.

Vilken utbildning krävs för att jobba som kommunikatör?
Det finns ju renodlade kommunikatörsutbildningar, men jag gick journalistutbildningen vid Mittuniversitetet. Redan i årskurs 6 hade jag bestämt mig för att läsa det och jag har alltid känt att det är skrivande och kommunikation i olika former som jag vill jobba med.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Jag tycker att det är väldigt varierande och det är kul att jobba med kollegor som alla har olika kompetenser och olika personligheter. Det är otroligt roligt att jag får nytta av mina tidigare erfarenheter och känner att jag kan bidra i mitt jobb. Att Övik Energi erbjuder ett brett antal tjänster och produkter gör ju också att det finns mycket att lära sig, vilket känns inspirerande.

 

Vy över Örnsköldsvik på vintern, kvällstid

Vi hjälper dig med dina frågor

Erfarenhet, engagemang och lokalkännedom – vår kundservice står redo att hjälpa dig med dina frågor om elavtal, fiber och fjärrvärme. 

Besök Kundservice eller skriv ett meddelande