Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Familjen Alexandersson fastnade för fjärrvärme

Nyhetsbild
Jonas och Anna Alexandersson
2018-02-13 08:56:47

Att installera fjärrvärme blev en vinst för familjen Alexandersson. Inget krångel, tryggt och varmvatten som aldrig tar slut.

Jonas och Anna Alexandersson valde fjärrvärme och ångrar sig inte. Hösten 2014 flyttade Jonas och Anna in i sitt hus i Kroksta. Ganska snart stod det klart att jordvärmen med tillhörande värmepump behövde omfattande underhåll och investering för att fungera. Valet stod mellan en ny värmepump eller fjärrvärme – de valde fjärrvärme.

Bekymmersfritt

Familjen Alexandersson trivs med ett värmesystem som kräver minimalt med tillsyn och underhåll. Det gör att familjen kan lägga tid på annat.
– Det finns alltid varmvatten och vi har ingen pump som kan gå sönder, så vi behöver inte oroa oss för att komma hem till ett kallt hus.
Såvida inte barnen har skruvat på termostaterna på elementen förstås, skrattar Jonas.
– Dessutom värdesätter jag att det är någon annan som är ansvarig för att leverera värme till oss. Det ger en frihetskänsla, säger Anna.
Grävning och installation av fjärrvärme gick smidigt och de passade även på att dra in fiber. Bor man, som Anna och Jonas, i ett villaområde där fjärrvärme finns framdraget är det enkelt att skaffa fjärrvärme.

Familjens topp 3 om fjärrvärme:

  • Inget krångel
  • Minimalt underhåll
  • Ingen oro — Övik Energi ansvarar för att leverera värme och varmvatten.
För fler bilder och möjlighet till prenumeration av våra nyheter gå till vår sida på Mynewsdesk