Kundrådgivande ingenjörer, energi eller fiber!

Övik Energi är energi- och fibernätföretaget som har siktet inställt på att upplevas som ett modernt och inspirerande bolag för samarbeten och leveranser av framtidens lösningar. Vårt fokus är vår hemmaplan, att bidra till en positiv utveckling för Örnsköldsvik och våra kunder, men vi verkar också för en hållbar miljö i ett globalt perspektiv. 

Energibranschen är i omvandling och bredbandsutbyggnaden pågår i stor skala i landet. Övik Energi arbetar hårt för att ytterligare öka fokus på kundens ambition och upplevelse samt vår roll som en samarbetspartner för framtidens hållbara energi- och fibernätlösningar.

Vill du arbeta i en bransch som på riktigt gör samhällsnytta? Då har vi jobbet för dig! Vi söker nu två kundrådgivande ingenjörer till vår avdelning Kundnära leveranser, en inriktad mot fiber och en inom energifrågor.

Avdelningens huvudsakliga arbetsuppgift är att ansvara för den tekniska leveransen innanför tomtgräns och vara den tekniska kontaktytan gentemot kunderna. Tillsammans med kund arbetar teamet fram lösningar för till exempel installation av värmecentraler, laddstolpar, solceller och fiberlösningar för flerfamiljshus. När kunden sedan gjort en beställning är det Kundnära leveranser som följer upp att leveransen genomförs.

Som kundrådgivande ingenjör kommer du att arbeta självständigt och brett, nära verksamheten och våra kunder där dina främsta arbetsuppgifter består av:

 • Teknisk kontakt gentemot våra kunder
  I samråd med kund finna tekniska lösningar för laddanläggningar,
  solceller och fiberlösningar i fastigheter
 • Ta fram offertunderlag och kalkyler i samarbete med vår marknadsavdelning
 • Optimering av kundanläggningar
 • Energirådgivning/teknisk kundsupport inom energilösningar
 • Energianalyser
 • Felsökning
 • Delta i utvecklingen av nya produkter och tjänster
 • I samarbete med övriga avdelningar säkerställa att leveranserna av beställda produkter/tjänster sker i tid, med rätt kvalitet och till rätt kostnad

Vem söker vi
Vi söker dig som är utbildad till högskole- eller civilingenjör inom energi, kommunikation eller närliggande teknikområde och har några års yrkeserfarenhet, gärna från energibranschen eller fiber. Goda IT-kunskaper är en självklarhet i det dagliga arbetet liksom förmågan att vara kommunikativ, både i svenska tal och skrift.


För att vara framgångsrik i rollen behöver du vara flexibel, självgående och ansvarstagande. Du är nyfiken på att hålla dig uppdaterad kring vad som händer i den tekniska omvärlden. Har du erfarenhet av energirådgivning eller fiberlösningar så är det meriterande.

Vi har kunden i fokus och rollen förutsätter att du trivs i en roll med omfattande kundkontakter. Du kommer få en intressant vardag där du delar din tid mellan kontoret och besök ute hos kunder.

Vad erbjuder vi
Övik Energi erbjuder en anställning där du får utvecklas och ta ansvar i en spännande roll som är social och varierad med flera kontaktytor, både internt och externt. Vi har roligt på jobbet och känner att vi som företag gör skillnad för våra kunder och kommunens medborgare varje dag! Vi är certifierade inom Arbetsmiljö ISO 45001 och Miljö ISO 14001.
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid och placerad i Örnsköldsvik.


Är du intresserad av ett arbete i en spännande bransch?

Ansökan sker genom att du fyller i webbformuläret nedan.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vid frågor kontakta Johan Sandberg, Chef kundnära leveranser, tfn 073-5292304.

Fackliga representanter:

Vision: Anna Sjölander 073-274 14 26
Ledarna: Stefan Fällström 070-680 34 46
Seko: Tapani Pohjola 070-347 50 85

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansökan

Integritetspolicy

Enligt GDPR får ingen registrering av personuppgifter ske utan personens medgivande. Genom att kryssa i rutan nedan accepterar du att dina uppgifter lagras.

Vy över Örnsköldsvik på vintern, kvällstid

Vi hjälper dig med dina frågor

Erfarenhet, engagemang och lokalkännedom – vår kundservice står redo att hjälpa dig med dina frågor om elavtal, fiber och fjärrvärme. 

Besök Kundservice eller skriv ett meddelande