Kundrådgivande ingenjör

Energibranschen är i omvandling och bredbandsutbyggnaden pågår i stor skala i landet. Övik Energi har inlett en spännande resa i att ytterligare öka fokus på kundens ambition och upplevelse samt vår roll som en samarbetspartner för framtidens hållbara energi- och fibernätlösningar.

Vill du arbeta i en bransch som på riktigt gör samhällsnytta? Då har vi jobbet för dig!

Vi söker en kundrådgivande ingenjör till vårt team Kundnära leveranser som består av 13 medarbetare. Teamets huvudsakliga arbetsuppgift är att ansvara för den tekniska leveransen innanför tomtgräns och vara den tekniska kontaktytan gentemot kunderna. Tillsammans med kund arbetar teamet fram lösningar för till exempel installation av värmecentraler, laddstolpar, solceller och fiberlösningar för flerfamiljshus.

Dina arbetsuppgifter

Som rådgivande ingenjör kommer du att arbeta självständigt och brett, nära verksamheten och våra kunder där dina främsta arbetsuppgifter består av:

 • Teknisk kontakt gentemot våra kunder
 • I samråd med kund finna tekniska lösningar för laddanläggningar,
  solceller och fiberlösningar i fastigheter
 • Ta fram offertunderlag och kalkyler genom samarbete med vår marknadsavdelning
 • Optimering av kundanläggningar
 • Energirådgivning/teknisk kundsupport inom energilösningar
 • Analysera förbrukningsdata
 • Energianalyser
 • Felsökning av energisystem
 • Samarbete med övriga avdelningar för att leverera framtagna produkter/tjänster till kund

Din profil

Vi söker dig som är utbildad till minst högskoleingenjör och har några års yrkeserfarenhet, gärna från energibranschen. Goda IT-kunskaper är en självklarhet i det dagliga arbetet liksom förmågan att vara kommunikativ, både i svenska tal och skrift.

För att vara framgångsrik i rollen behöver du även vara flexibel, självgående och ansvarstagande. Du är nyfiken på att hålla dig uppdaterad i vad som händer i den tekniska omvärlden och har förmåga att hålla fokus även under perioder med högre arbetsbelastning.

Det är en fördel om du har kunskap och/eller erfarenhet inom el då vi ser att det är ett område som involverar många av framtidens produkter.

Vad erbjuder vi

Övik Energi erbjuder en anställning där du får utvecklas och ta ansvar i en spännande roll som är social och varierad med flera kontaktytor, både internt och externt. Vi har roligt på jobbet och känner att vi som företag gör skillnad för våra kunder och kommunens medborgare varje dag! Vi är certifierade inom Arbetsmiljö ISO 45001 och Miljö ISO 14001.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid och placerad i Örnsköldsvik. 

Vi arbetar aktivt för att öka vår mångfald och ser varje medarbetare som en unik resurs. Kommunkoncernen ingår i ett finskt, samiskt förvaltningsområde.

Låter det intressant?

Skicka in din ansökan så snart som möjligt eftersom rekryteringsarbetet sker löpande. Ansökan sker genom att du fyller i webbformuläret nedan

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om innehållet i tjänsten är du varmt välkommen att kontakta vår chef för Kundnära leveranser, Jan-Olov Edström, på tfn 073-275 18 50

Fackliga representanter

Vision: Anna Sjölander 073-274 14 26

Ledarna: Stefan Fällström 070-680 34 46

Seko: Tapani Pohjola 070-347 50 85


Övriga frågor runt tjänsten kontaktar du vår personalavdelning vxl 0660-888 00.

Välkommen att söka tjänsten!

Observera att vi har gjort vårt medieval och inte vill ha kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

 

Integritetspolicy

Enligt GDPR får ingen registrering av personuppgifter ske utan personens medgivande. Genom att kryssa i rutan nedan accepterar du att dina uppgifter lagras.

 

Vy över Örnsköldsvik på vintern, kvällstid

VI HJÄLPER DIG MED DINA FRÅGOR

Erfarenhet, engagemang och lokalkännedom – vår kundtjänst står redo att hjälpa dig med dina frågor om elavtal, fiber och fjärrvärme. 

Besök Kundservice eller skriv ett meddelande