Fiberingenjör

Vill du vara med i framtidens energiomställning? Vi står inför stora framtida utmaningar vilket bland annat handlar om att ställa om till laddinfrastruktur och smarta-hemlösningar.

Vi behöver förstärka vår nuvarande organisation och söker därför en fiberingenjör till vår avdelning Kundnära leveranser

Dina arbetsuppgifter

I tjänsten kommer du bland annat att:

  • Bereda och planera fiberanslutningar, fiberomläggningar och förbindelser i fibernätet.
  • Bereda, planera och dokumentera UH-jobb såsom revisioner, besiktningar av det passiva fibernätet mm.
  • Bereda planera och dokumentera sk 1:1-utbyten av utrustning i det passiva fibernätet.
  • Vara den tekniska kontakten med kunden och i samråd med kund finna tekniska lösningar
  • Utföra kostnadsberäkningar för nyanslutningar av fiber
  • Stöd vid framtagning av nya produkter

Vi behöver dig

som har relevant högskoleutbildning inom fibernät; stamnät, accessnät och fastighetsnät eller motsvarande kunskaper. Vi tror att du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter i några år.

Goda IT-kunskaper är en självklarhet i det dagliga arbetet liksom förmågan att vara en social lagspelare. Vi har kunden i fokus och förutsätter att även du som söker har samma synsätt som oss

Du har förmåga att självständigt planera, analysera och målinriktat lösa dina arbetsuppgifter. Vi värdesätter om du har intresse för att lära om möjligheterna för kunden att nyttja fiber och dess tjänster, primärt ur ett tekniskt fastighetsperspektiv.

Är du intresserad?

Sista ansökningsdatumet är 20 oktober men skicka in din ansökan så snart som möjligt eftersom rekryteringsarbetet sker löpande under ansökningstiden. Ansökan sker genom att du fyller i webbformuläret nedan!

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid placerad i Örnsköldsvik.

Vi arbetar aktivt för att öka vår mångfald och ser varje medarbetare som en unik resurs. Kommunkoncernen ingår i ett finskt och samiskt förvaltningsområde.

Vid frågor om innehåll i tjänsten kontaktar du Jan-Olov Edström chef Kundnära leveranser 073 275 18 50. Andreas Berggren chef Leverera 070 1919 875.

"Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster."

Ansökan

Integritetspolicy

Enligt GDPR får ingen registrering av personuppgifter ske utan personens medgivande. Genom att kryssa i rutan nedan accepterar du att dina uppgifter lagras.VI HJÄLPER DIG MED DINA FRÅGOR

Erfarenhet, engagemang och lokalkännedom – vår kundtjänst står redo att hjälpa dig med dina frågor om elavtal, fiber och fjärrvärme. 

Besök Kundservice eller skriv ett meddelande