Arbetsmiljö-, och miljösamordnare

Vi söker nu en sakkunnig som kan samordna bolagets övergripande arbetsmiljöarbete och ge stöd i miljöfrågor. 

Dina arbetsuppgifter

Befattningen innebär att driva miljö- och arbetsmiljöfrågor och att ge stöd till verksamheten i det systematiska och förebyggande arbetet. Du säkerställer att Övik Energi har ett väl fungerande ledningssystem för arbetsmiljö och miljöfrågor. I tjänsten ingår ett brett spann av strategiska och operativa frågor kopplade till den fysiska arbetsmiljön.

Du kommer ha engagerade och positiva kollegor såväl på HR-avdelningen som på avdelningen Planera. Du rapporterar till HR-chefen. 

I tjänsten kommer du att:

  • Leda och medverka i riskanalyser och utredningar inom miljö- och arbetsmiljöområdet liksom att informera och coacha ledare och medarbetare
  • Utreda, sammanställa och rapportera statistik
  • Vara kontaktperson för befintligt system inom arbetsmiljöområdet (IA) och medverka vid skyddskommittén och för skyddsronder vid behov
  • Ha myndighetskontakt vid tillståndsansökningar och vara en resurs för att säkerställa framtagande och kvalitet i våra miljörapporter.
  • Driva implementeringar av AFS:ar och hantera kemikalieregister

I rollen ingår många kontaktytor och du verkar systematiskt för ett gemensamt tankesätt inom ditt område.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant universitets/högskoleutbildning med miljö- och/eller arbetsmiljöinriktning samt några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Som person är du är driven, ansvarstagande och du tycker om att finna lösningar tillsammans med andra. Nyfikenhet, noggrannhet, strukturerat arbetssätt och att alltid sätta hälsan- och säkerheten i första rummet är egenskaper vi värderar högt.

Du kommunicerar obehindrat på svenska i såväl i tal som skrift.

För att öka vår mångfald ser vi varje medarbetare som en unik resurs. Vi månar också om våra medarbetares möjlighet att balansera yrkesliv och privatliv på ett hälsosamt sätt. 

Tillträde: Snarast
Tjänstgöringsgrad: 100 %, tillsvidareanställning

Kontaktperson

Frågor om tjänsten besvaras av Katrin Sundström 070-190 12 54

Fackliga kontaktpersoner

Vision: Anna Sjölander 073-274 14 26
Ledarna: Stefan Fällström 070-680 34 46
Seko: Tapani Pohjola 070-347 50 85

Ansökan
Välkommen med din ansökan! Ansök genom att fylla i webbformuläret nedan. 

Integritetspolicy

Enligt GDPR får ingen registrering av personuppgifter ske utan personens medgivande. Genom att kryssa i rutan nedan accepterar du att dina uppgifter lagras.

Vy över Örnsköldsvik på vintern, kvällstid

Vi hjälper dig med dina frågor

Erfarenhet, engagemang och lokalkännedom – vår kundtjänst står redo att hjälpa dig med dina frågor om elavtal, fiber och fjärrvärme. 

Besök Kundservice eller skriv ett meddelande