Smart laddning till din elbil

Ladda din elbil säkert och effektivt
med en smart laddbox från Övik Energi.

Säkrare och snabbare

Ett vanligt vägguttag är egentligen inte gjort för att klara den kontinuerligt höga belastning som laddning av en bil innebär. Med våra laddare slipper du att säkringen går och undviker brandfara på grund av överhettning. Det går också snabbare att ladda via en laddbox eftersom laddboxen kan överföra högre effekt än det vanliga eluttaget. De laddare vi erbjuder har dessutom ställbar effekt 3,7–11 kW, beroende på vilken belastning din säkring klarar av.

Halo är byggd för det nordiska klimatet

Laddboxen Halo gör det enkelt, tryggt och bekvämt för dig att ladda. Halo har en 7,5 meter lång integrerad laddkabel som kopplas till elbilen, samt plats för upphängning av laddkabeln när den inte används. Laddboxen är anpassad för vårt nordiska klimat med marknadens bästa vädersäkring, led-belysning som lyser upp och guidar i mörkret samt ett extra vanligt uttag för exempelvis motorvärmare eller dammsugare. Laddboxen har ett ytterhölje av återvunnen aluminium och är designad och tillverkad i Sverige.

Du hittar en detaljerad produktbeskrivning av Charge Amps Halo här.

Aura en laddbox med dubbel laddkapacitet

Charge Amps Aura är en laddbox i toppklass som med två separata 22 kW-uttag är en perfekt lösning där det finns behov av att ladda två elbilar samtidigt och med lite högre effekt, exempelvis på gästplatser. Laddboxen är vandalsäkrad och passar därför även för publik laddning. Uppkopplingen är via wifi, LAN eller 4G. Laddboxen är designad och tillverkad i Sverige och ytterhöljet är av återvunnen aluminium.

Du hittar en detaljerad produktbeskrivning av Charge Amps Aura här.

Uppkopplad laddbox

Laddboxarna är också smarta då de är uppkopplingsbara med molntjänst. I molntjänsten kan du ställa in laddtider så att laddningen optimeras, lastbalansera samt se förbrukningsstatistik på ett enkelt sätt. Molntjänsten ingår utan extra kostnad. Du som kund behöver ha en internetuppkoppling till boxen för att kunna ta del av molntjänsten. Varken installation eller uppkoppling av exempelvis wifi ingår i standardinstallationen.

Vi vet att du vill tanka din bil på ett hållbart sätt. Som elhandelskund hos oss får du alltid 100% förnybar el. Läs mer här.

Erbjudande


Halo
Standardinstallation


Charge Amps Halo inkl. 7,5m fast laddkabel Typ 2.

1 st. jordfelsbrytare Typ A. Ny grupp i elcentral om det behövs.

Anslutningskabel upp till 20 meter.

3 års garanti.*

Montage på vägg.

Installation utförs av behörig elektriker.

Arbets- och resekostnader inom 5 mil från Övik Energis huvudkontor.


8 745 kr**

17 490 kr utan avdrag för Grön Teknik


Aura
Standardinstallation


Charge Amps Aura (wifi/LAN) med dubbla uttag med 22 kW per uttag.

Inbyggd jordfelsbrytare.

Anslutningskabel upp till 20 meter.

3 års garanti.*

Montage på vägg.

Installation utförs av behörig elektriker.

Arbets- och resekostnader inom 5 mil från Övik Energis huvudkontor.


16 740 kr**

33 480 kr utan avdrag för Grön Teknik

Kontakta vår kundservice för prisuppgifter om du behöver en Charge Amps Aura som kopplas upp via 4G-nätet.

Utökad installation

Om förutsättningarna enligt standardinstallation ovan inte finns, så kommer en elektriker på plats ge dig ett pris för utökad installation enligt prislista.

     
 

Tillval lastbalansering

 

 

Lastbalansering kan vara bra att överväga för dig som har 16 A eller 20 A huvudsäkring hemma och vill ladda elbilen utan risk för att säkringarna ska gå. Med lastbalansering optimerar du laddningen mot övriga belastningar i din fastighet, så att laddeffekten hålls låg när övrig belastning i villan är hög. Laddeffekten höjs sedan allt eftersom övrig belastning går ned.

3 495 kr***

6 990 kr utan avdrag för Grön Teknik

 

50 % tillbaka på investeringen med avdrag för investeringar i Grön Teknik

Privatpersoner kan göra avdrag på upp till totalt 50 000 kronor för installation av laddboxar, solceller och energilagring av egenprodcerad el. Avdraget görs direkt på fakturan och gör att du som privatperson inte behöver ligga ute med pengarna i väntan på ett stödbeslut. Avdraget omfattar både material- och arbetskostnad. Tänk därför på att du endast är berättigad stödet när du köper laddbox och installation från samma leverantör. Du kan alltså inte kan göra avdrag om du väljer att installera boxen själv, enligt Skatteverkets regler.

Du kan läsa mer om Grön Teknik på skatteverket.se.


* 2 års garanti på övrigt elmaterial. 5 års garanti på installationsarbetet.

** Standardpris för installationen är 17 490 kr respektive 33 480 kr före skatteavdrag, dvs 8 745 kr respektive 16 740 kr efter skatteavdrag. Ditt pris förutsätter att du blir beviljad skattereduktion Grön Teknik från Skatteverket. Om du inte blir beviljad skatteavdraget Grön Teknik kommer vi fakturera standardpris plus eventuell utökad installation och tillval före skatteavdrag.

*** Pris för Tillval Lastbalansering är 6 990 kr före skatteavdrag, dvs 3 495 kr efter skatteavdrag. Ditt pris om 3 495 kr förutsätter att du blir beviljad skattereduktion Grön Teknik från Skatteverket. Om du inte blir beviljad skatteavdraget Grön Teknik kommer vi fakturera standardpris 6 990 kr plus eventuell utökad installation och tillval före skatteavdrag.

Beställ laddbox nu!

Fyll i formuläret nedan för att beställa din laddbox idag. Tveka inte att kontakta vår kundserice på 0660-789 01 eller kundservice@ovikenergi.se om du funderar över något.

 

Kundinformation
Anläggningsuppgifter
Val av laddbox

Fullmakt

Ibland behövs det mer information om din anläggning och förbrukning innan en installation kan genomföras. För att vi ska ha rätt att ta ut sådan information krävs en fullmakt från dig. Är ditt elnätsbolag Övik Energi Nät, hittar du ett fullmaktsformulär här.

Under fullmaktstagare bockar du i rutan om att fullmakten gäller en installation av laddbox från Övik Energi AB. 

Vy över Örnsköldsvik på vintern, kvällstid

Vi hjälper dig med dina frågor

Erfarenhet, engagemang och lokalkännedom – vår kundservice står redo att hjälpa dig med dina frågor om elavtal, fiber och fjärrvärme. 

Besök Kundservice eller skriv ett meddelande