Varför fiber från Övik Energi?

Röd cirkel med vit tummen upp inuti.

Stort utbud av tjänster

Öviks öppna fibernät ger kunderna valfrihet att välja bredband från flera olika leverantörer. Det bidrar till attraktiva tjänster och priser. Vi samarbetar även med flera partners som erbjuder kommunikationslösningar för att möta just dina behov, bland annat:

  • Internet och telefoni
  • Drift av er IT-miljö på ett resurssmart sätt
  • Bekväma servertjänster
  • Backup & lagring
  • Program för mejl, kalendrar, webb m.m.
  • Säkra lösningar för servrar, brandvägg och antivirus
  • Hemarbete & VPN-lösningar 
  • Kundsupport

Gemensamt för dessa tjänster är att det behövs en säker länk för en trygg och stabil drift och där blir kombinationen Övik Energi och våra partners den optimala lösningen.

Röd cirkel med en vit hastighetsmätare inuti.

Högsta hastighet
I vårt fibernät överförs data i form av ljussignaler i en optisk fibertråd hela vägen till er fastighet. Fiber har en extremt hög bandbredd och klarar de ständigt växande kraven på både upp- och nedladdningshastigheter. Vi erbjuder idag hastigheter som klarar det nationella bredbandsmålet för 2025 (1000 Mbit/s) både som upp- och nedladdning. Vidare framåt är fiberns kapacitet i princip obegränsad och representerar därför en framtidssäker investering.

Röd cirkel med vitt paraply inuti.

Vädersäkrat
Vårt fibernät påverkas inte av väder och vind, och är nedgrävd hela vägen fram till er fastighet. Vår byggprocess är certifierad enligt branschstandarden Robust Fiber och vårt fibernät är bland de driftsäkraste fibernäten i Sverige. 

Röd cirkel med vitt hjärta inuti.

Ditt lokala fibernät
Vi är det lokala fibernätföretaget med kommunen som ägare. Vi finns här för att möta våra kunder på hemmaplan och arbetar för en positiv utveckling av Örnsköldsvik. Vi har beredskap dygnet runt.

 

Vi hjälper dig med dina frågor!

Nyfiken på elavtal? Längtar efter fiber? Är du frågvis runt fjärrvärme, eller rent av fundersam om en faktura? Våra säljare står redo att hjälpa dig med alla frågor – stort som smått. 

Ring Emil 070-200 14 10 eller skicka ett mejl
Ring Peter 072-560 68 06 eller skicka ett mejl
Ring Jörgen 076-148 40 84 eller skicka ett mejl

Ring oss på 0660-888 00 eller skicka e-post