För dig som elinstallatör

Behöver ni gräva, bygga eller ansluta fastigheter och industrier till vårt elnät? Här hittar ni som är elinstallatörer information som ni behöver för för- och färdiganmälan.

Längre leveranstider

Örnsköldsvik växer och många kunder vill ansluta sig till elnätet eller utöka sitt abonnemang, vilket medför att vi har längre leveranstider än vanligt. Vi inväntar besked från Svenska Kraftnät om begärd effektökning till vårt elnät. Vi vill därför uppmana er att vara ute i god tid, minst ett år i förväg, för att få er elanslutning på plats till önskat datum.

I dagsläget är ledtiden för att påbörja projektering minst 6 månader, men den kan komma att bli kortare eller längre.

 

Så här gör du

Som företagare eller fastighetsägare är det viktigt att i god tid kontakta en behörig elinstallatör innan anslutning ska genomföras. Elinstallatören skickar en föranmälan till oss med de uppgifter som vi behöver. Signerat avtal för elnätsanslutning skall vara Övik Energi Nät tillhanda innan medgivande skickas till anlitad elinstallatör.

Välkommen att kontakta oss via telefon 0660-786 56 eller mejl för frågor som rör elanslutning, byggström, grävningsarbete, entreprenadverksamhet eller anmälan av elnätsanslutningar.

Föranmälan.nu

För effektivare handläggning av för- och färdiganmälningar av elnätsanslutningar, använder vi det webbaserade programverktyget föranmälan.nu för för- och färdiganmälningar av elnätsanslutningar. Som elinstallatör slipper du då att skicka in för- och färdiganmälningar per post och inga underskrifter behövs. All administration sker snabbt och enkelt via webben.

Som auktoriserad elinstallatör skapar du en egen inloggning till webbverktyget. Där kan du även följa handläggningen av dina anmälningar. Systemet minimerar risken för fel, vilket också bidrar till snabbare handläggning.

föranmälan.nu skapar du som elinstallatör ett konto. Du får sedan ett mejl med inloggningsuppgifter. Logga in med inloggningsuppgifterna och webbprogrammet är klart att användas.

Elinstallationsföretag som har behov av mer än en användare, kan lägga upp fler under Mitt konto. Den som registrerar sig först från ditt företag blir automatiskt administratör. Administratören har sedan möjlighet att lägga upp fler användare.

Ledningskollen.se

Ledningskollen är en gratis tjänst som du använder för att ta reda på var ledningar och annan infrastruktur i marken finns, skydda ledningar mot avgrävningar och förenkla och samordna grävarbeten.

 

Elinstallatörsregler för Övik Energi Nät AB
Tekniska villkor - Produktionsanläggning Typ A

Vi hjälper dig med dina frågor!

Nyfiken på elavtal? Längtar efter fiber? Är du frågvis runt fjärrvärme, eller rent av fundersam om en faktura? Våra säljare står redo att hjälpa dig med alla frågor – stort som smått. 

Ring Emil 070-200 14 10 eller skicka ett mejl
Ring Peter 072-560 68 06 eller skicka ett mejl
Ring Jörgen 076-148 40 84 eller skicka ett mejl

Ring oss på 0660-888 00 eller skicka e-post