Smart laddning till din fastighet

Låt dina BRF-medlemmar, hyresgäster eller medarbetare ladda elbilar eller laddhybrider säkert och effektivt.

Från 1 september 2021 startat vi ett nytt pilotprojekt för fastighetsägare, BRF eller företag. 3-5 st pilotföretag blir utvalda bland de som lämnar en intresseanmälan.

Idag blir elbilar och laddhybrider allt vanligare och vi har därför startat pilotprojektet Smart laddning till fastighetsägare. Allt för att du ska kunna erbjuda en säker laddning av elbilar och laddhybrider.

Vi erbjuder Smart laddning med laddboxen Halo från Charge Amps inklusive installation och lastbalansering till våra nya och befintliga elhandelskunder till förmånliga priser. Under offertfasen utreder vi vilken lösning som passar din fastighet bäst, med hänsyn tagen till effektmöjligheter, förbrukningsmönster, lämpliga laddplatser för idag och för en eventuellt ökat behov.

Vill du vara med?
Skicka in din intresseanmälan längre ner eller kontakta någon av våra företagssäljare

Säkrare och snabbare

Ett vanligt vägguttag är egentligen inte gjort för att klara den kontinuerligt höga belastning som laddning av en bil innebär. Med våra laddare slipper du att säkringarna går och undviker brandfara på grund av överhettning. Det går också snabbare att ladda via en laddbox eftersom laddboxen kan överföra ström med högre effekt än det vanliga eluttaget. Vår laddbox har dessutom ställbar effekt 3,7–11 kW, 1 eller 3 fas.

Halo är byggd för det nordiska klimatet

Laddboxen Halo är utvecklad och producerad i Sverige. Genom sin stilrena design i återvunnet aluminium, guidande LED-belysning och flexibla laddkabel som är böjbar ner till minst -25°C är det en komplett smart laddstation skapad för vårt hårda nordiska klimat. För att du alltid ska få bästa möjliga hållbara upplevelse, oavsett årstid. Du hittar detaljerad produktbeskrivning här.

Uppkopplad laddbox

Laddboxen är smart, med en molntjänst som bland annat innehåller lastbalansering mellan laddplatserna inom samma installationspunkt. Fastighetsägaren har tillgång till statistik för samtliga laddare, och en export från molntjänsten kan användas till exempelvis fakturering. I tjänsten kan slutanvändaren ställa laddtider så laddningen optimeras, samt se förbrukningsstatistik på ett enkelt sätt.

Lastbalansering

Lastbalansering är ett tillval som kan installeras som dynamisk lastabalansering med en energimätare, vilket sedan kompletteras med lastbalansering i molntjänsten. Om din fastighet har mycket gott effektutrymme så kan det räcka med lastbalansering i molntjänsten. Rekommendation i val av lastbalansering görs direkt i offerten.

100% förnybar el

Vi vet att dina medlemmar/hyresgäster eller medarbetare vill tanka sin bil på ett hållbart sätt. Därför är din el från oss 100% förnybar när du väljer Smart laddning. Du behöver vara eller bli ny elhandelskund hos Övik Energi för att kunna ta del av detta erbjudande.

Erbjudande Smart laddning inklusive elavtal

Vi på Övik Energi gör det enkelt för dig som vill installera smart laddning, och stöttar dig i processen att söka Ladda Hemma-bidraget från Naturvårdsverket.

I installationen ingår:

- Charge Amps laddbox Halo 3,7-11kW, 1–3 fas, fast Typ 2 kabel, ledbelysning, extra schukouttag för exempelvis motorvärmare, branschens högsta IP-klass IP66, sladdupphängning, DC övervakning
- 3 års garanti
- Installation utförs av behörig elektriker
- Jordfelsbrytare Typ A

Du som kund behöver ha wi-fi anslutet till boxen för att kunna ta del av molntjänsten, exempelvis för att kunna göra inställningar för lastbalansering. Övik Energi kan hjälpa till även med wi-fi-anslutningen om du redan är fiberkund hos oss.

 

Anmäl ditt intresse

Fyll i formuläret eller kontakta någon av våra företagssäljare för kontakt och offert.

Har du frågor eller funderingar?

Tveka inte att kontakta någon av oss företagssäljare nedan, hjälper dig hela vägen!

VI HJÄLPER DIG MED DINA FRÅGOR

Nyfiken på elavtal? Längtar efter fiber? Är du frågvis runt fjärrvärme, eller rent av fundersam om en faktura? Våra säljare står redo att hjälpa dig med alla frågor – stort som smått. 

Ring Niklas 070-577 53 13 eller skicka e-post
Ring Peter 072-560 68 06 eller skicka e-post
Ring Jörgen 076-148 40 84 eller skicka e-post
Ring Emil 070-200 14 10 eller skicka e-post

Ring oss på 0660-888 00 eller skicka e-post