Tillval för ditt elavtal

Vill du kunna välja hur din el är producerad?

Hos oss kan du välja el märkt med Bra Miljöval.

Du kan när som helst komplettera ditt befintliga elavtal med dessa tillval.

Bild med logotyp för Bra Miljöval

Bra Miljöval

Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder el som är märkt med Bra MiljövalFör 3 öre/kWh extra kan du lägga till el som produceras av 100 procent förnybara källor som dessutom uppfyller hårda miljökrav.  

Exempel

För en lägenhet som förbrukar 2 000 kWh/år blir kostnaden ca 5 kr/månad för tillvalet el märkt med Bra Miljöval.

Bra Miljöval-märkt el kommer till exempel från vattenkraft som inte torrlägger vattendrag, vindkraft som inte står i känsliga naturområden och biobränslen från kontrollerade skogsbruk som tar hänsyn till biologisk mångfald.  

Genom att välja Bra Miljöval bidrar du till en friskare natur, mindre klimatpåverkan och färre miljö- och hälsofarliga ämnen i våra vardagsprodukter. 

Bra Miljöval är Naturskyddsföreningens miljömärkning av produkter och tjänster, som är oberoende och utan vinstintresse. Bra Miljöval ställer hårda krav på hur elen produceras och jobbar för att påverkan på miljön från elproduktion ständigt ska minska och detta kontrolleras och följs upp av Naturskyddsföreningen. Övik Energi har även en egen licens för att sälja el märkt med Bra Miljöval som bland annat innebär att revisorer genomför en omfattande kontroll varje år av inköpta och sålda volymer. 

Bra Miljöval är Sveriges enda miljömärkning av el och en av världens tuffaste. 

 

 

VI HJÄLPER DIG MED DINA FRÅGOR

Nyfiken på elavtal? Längtar efter fiber? Är du frågvis runt fjärrvärme, eller rent av fundersam om en faktura? Våra säljare står redo att hjälpa dig med alla frågor – stort som smått. 

Ring Niklas 070-577 53 13 eller skicka e-post
Ring Peter 072-560 68 06 eller skicka e-post
Ring Jörgen 076-148 40 84 eller skicka e-post
Ring Emil 070-200 14 10 eller skicka e-post

Ring oss på 0660-888 00 eller skicka e-post