Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Skorped

Vi har jobbat vidare tillsammans med din fiberförening för att hitta lösningar för att du ska få fiber.

Vår entreprenör Inframix bygger det ortsammanbindande fibernätet i ert område inom ramen för länets DIG2020 projekt. Tomtgrävningarna utförs av entreprenören VTG.
Se bifogad karta över vilka vi börjar bygga till under 2018.

Etappkarta 1 för Skorped

Tidplan

Här visar vi vilket av de olika stegen vi befinner oss i nu. Den fetmarkerade är där vi är just nu.

  1. Planering och förberedande arbete hos Övik Energi fibernät.
  2. Avtalsfrågor bl a markavtalsskrivningar.
  3. Nedgrävning (schaktning) av kanalisation.
  4. Tomtgrävningar påbörjade och fortgår till tjälen kommer.
  5. Anslutning av området med fiber.
  6. Anslutning av fastigheterna med fiber. Påbörjas i januari 2019. För att driftsätta fastigheterna behöver vi lösa en markfråga.

Arbetet med fortsatt utbyggnad pågår tillsammans med fiberföreningen i ditt område. Bidragsansökan till Länsstyrelsen skickades in 30 september, och vi väntar beslut i början på 2019.

Grävning av det ortsammanbindande nätet (DIG2020), mellan Sidensjö och Skorped är färdigställt. Tomtgrävningar fortsätter till våren. Fiberinstallationer i fastigheter längs med sträckan påbörjas under januari 2019.

Till dig som har beställt fiber

Grävsäsongen är nu slut. Vi fortsätter arbetet när grävsäsongen startar. För att driftsätta fiberanslutningarna i ditt område måste vi även lösa en markfråga efter sträckan Haffsta - Sidensjö. Vår ambition är att frågan ska vara löst så snart som möjligt. Vi förstår er väntan på fiber och hoppas på ert tålamod.

Varför fibernät från Övik Energi?

  • Stort utbud av tjänster
  • Högsta bandbredd
  • Vädersäkrat
  • Ditt lokala fibernät

Projekt Dig.2020 är Västernorrlands satsning på ett ortssammanbindande bredbandsnät som finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Västernorrland samt länets kommunala stadsnät. Projektägare är Länsstyrelsen Västernorrland.

Anslut dig

VI HJÄLPER DIG MED DINA FRÅGOR

Erfarenhet, engagemang och lokalkännedom – vår kundtjänst står redo att hjälpa dig med dina frågor om elavtal, fiber och fjärrvärme. 

Besök Kundservice eller skriv ett meddelande