Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Sidensjöbygden

Tidplan

Här visar vi vilket av de olika stegen vi befinner oss i nu. Den fetmarkerade är där vi är just nu.

  1. Planering och förberedande arbete hos Övik Energi fibernät.
  2. Avtalsfrågor bl.a. markavtalsskrivningar.
  3. Upphandling av entreprenad.
  4. Upphandling av entreprenad avslutad.
  5. Nedgrävning (schaktning) av kanalisation.
  6. Anslutning av området med fiber.
  7. Anslutning av fastigheterna med fiber. För att kunna driftsätta fastigheterna i området behöver vi lösa en markfråga.

 

Klart med bidrag från Landsbygdsprogrammet

Vi är glada att meddela att det bidrag som sökts för ditt område har blivit beviljat för att bygga ut fibernät. Du kommer få mer information om fiberutbyggnaden i din brevlåda under hösten 2019. 

Då kommer vi även bjuda in till fiberträffar där du har möjlighet att träffa oss och ställa dina frågor. Fiberutbyggnaden kommer pågå under de kommande åren då det är stora geografiska områden och många hushåll som ska anslutas.

Planering av området pågår och en mer detaljerad karta över utbyggnadsområdet kommer att publiceras här på sidan. 

 

Dig2020 - Ortsammanbindande nätet

Dig.2020 är ett regionalt projekt som ägs av Länsstyrelsen Västernorrland och är en satsning för att nå regeringens bredbandsmål. Ortsammansbindande nätet kan förklaras som som fibernätets "motorvägar" och kommer att binda samman kommunen och länets fibernät. Projektet pågår från 2016 till 2020. 

 

 

Projekt Dig.2020 är Västernorrlands satsning på ett ortssammanbindande bredbandsnät som finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Västernorrland samt länets kommunala stadsnät. Projektägare är Länsstyrelsen Västernorrland.

Anslut dig

VI HJÄLPER DIG MED DINA FRÅGOR

Erfarenhet, engagemang och lokalkännedom – vår kundtjänst står redo att hjälpa dig med dina frågor om elavtal, fiber och fjärrvärme. 

Besök Kundservice eller skriv ett meddelande