Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Sidensjöbygden

Vår entreprenör Inframix bygger det ortsammanbindande fibernätet i ert område inom ramen för länets DIG2020 projekt. Tomtgrävningarna utförs av entreprenören VTG.

Se bifogad karta över vilka vi börjar bygga till under 2018.

Etappkarta 2018 Norr

Etappkarta 2018 Norr

Tidplan

Här visar vi vilket av de olika stegen vi befinner oss i nu. Den fetmarkerade är där vi är just nu.

  1. Planering och förberedande arbete hos Övik Energi fibernät.

  2. Avtalsfrågor bl a markavtalsskrivningar.
  3. Nedgrävning (schaktning) av kanalisation.
  4. Tomtgrävningar påbörjade och fortgår till tjälen kommer.
  5. Anslutning av området med fiber.
  6. Anslutning av fastigheterna med fiber.

För er som har fastigheter som inte ingår i årets utbyggnad så fortsätter vårt arbete tillsammans med er lokala fiberförening för fortsatt utbyggnad och att hitta finansieringslösningar. I det arbetet ingår bl.a. att färdigställa en ny bidragsansökan som ska lämnas in i höst och vi tittar även på alternativa lösningar, allt för vi ska nå ut till samtliga fastigheter i er fiberförening. Vi beräknar att besked på vår bidragsansökan kommer kring årsskiftet.

Krama varandra i trafiken

Under byggnationerna förstår vi att framkomligheten kan begränsas för de som vistas och verkar i områdena, men vi hoppas på er förståelse och visad hänsyn till personal på plats.

Projekt Dig.2020 är Västernorrlands satsning på ett ortssammanbindande bredbandsnät som finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Västernorrland samt länets kommunala stadsnät. Projektägare är Länsstyrelsen Västernorrland.

Anslut dig

VI HJÄLPER DIG MED DINA FRÅGOR

Erfarenhet, engagemang och lokalkännedom – vår kundtjänst står redo att hjälpa dig med dina frågor om elavtal, fiber och fjärrvärme. 

Besök Kundservice eller skriv ett meddelande