Tillval för ditt elavtal

Vill du kunna välja hur din el är producerad?

Hos oss kan du välja el märkt med Bra Miljöval.

Du kan när som helst komplettera ditt befintliga elavtal med dessa tillval. Kontakta vår Kundservice så hjälper vi dig!

Bild med logotyp för Bra Miljöval

Bra Miljöval

Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder el som är märkt med Bra MiljövalFör 3 öre/kWh extra kan du lägga till el som produceras av 100 procent förnybara källor som dessutom uppfyller hårda miljökrav.  

Exempel

För en lägenhet som förbrukar 2 000 kWh/år blir kostnaden ca 5 kr/månad för tillvalet el märkt med Bra Miljöval.

Bra Miljöval-märkt el kommer till exempel från vattenkraft som inte torrlägger vattendrag, vindkraft som inte står i känsliga naturområden och biobränslen från kontrollerade skogsbruk som tar hänsyn till biologisk mångfald.  

Genom att välja Bra Miljöval bidrar du till en friskare natur, mindre klimatpåverkan och färre miljö- och hälsofarliga ämnen i våra vardagsprodukter. 

Bra Miljöval är Naturskyddsföreningens miljömärkning av produkter och tjänster, som är oberoende och utan vinstintresse. Bra Miljöval ställer hårda krav på hur elen produceras och jobbar för att påverkan på miljön från elproduktion ständigt ska minska och detta kontrolleras och följs upp av Naturskyddsföreningen. Övik Energi har även en egen licens för att sälja el märkt med Bra Miljöval som bland annat innebär att revisorer genomför en omfattande kontroll varje år av inköpta och sålda volymer. 

Bra Miljöval är Sveriges enda miljömärkning av el och en av världens tuffaste. 

 

 

Vy över Örnsköldsvik på vintern, kvällstid

Vi hjälper dig med dina frågor

Erfarenhet, engagemang och lokalkännedom – vår kundservice står redo att hjälpa dig med dina frågor om elavtal, fiber och fjärrvärme. 

Besök Kundservice eller skriv ett meddelande