Smart laddning till din villa

Ladda din elbil eller laddhybrid säkert och effektivt med en laddbox.
Just nu söker vi som din lokala elhandlare deltagare till vårt pilotprojekt inom laddboxar för hemmaladdning!

 

Idag blir elbilar och laddhybrider allt vanligare och vi har därför startat pilotprojektet Smart laddning till villa, rad- eller fritidshus. Allt för att du ska få en säker laddning av din bil.

Just nu erbjuder vi Smart laddning med laddboxen Halo från Charge Amps inklusive installation till priset 8 745 kr* (inkl. skatteavdraget Grön teknik) till våra nya och befintliga elhandelskunder. Som vår testpilot erbjuder vi 1000 kr** i rabatt på din elfaktura.

 Vill du vara med? 
Skicka in din intresseanmälan längre ner!    

Säkrare och snabbare

Ett vanligt vägguttag är egentligen inte gjort för att klara den kontinuerligt höga belastning som laddning av en bil innebär. Med våra laddare slipper du att säkringarna går och undviker brandfara på grund av överhettning. Det går också snabbare att ladda via en laddbox eftersom laddboxen kan överföra ström med högre effekt än det vanliga eluttaget. Vår laddbox har dessutom ställbar effekt 3,7–11 kW, 1 eller 3 fas.

 

Halo är byggd för det nordiska klimatet

Laddboxen Halo är utvecklad och producerad i Sverige. Genom sin stilrena design i återvunnet aluminium, guidande LED-belysning och flexibla laddkabel som är böjbar ner till minst -25°C är det en komplett smart laddstation skapad för vårt hårda nordiska klimat. För att du alltid ska få bästa möjliga hållbara upplevelse, oavsett årstid. Du hittar detaljerad produktbeskrivning här.

 

Uppkopplad laddbox

Laddboxen är smart, och en molntjänst ingår utan extra kostnad. I tjänsten kan du ställa laddtider så laddningen optimeras, samt se förbrukningsstatistik på ett enkelt sätt.

 

100% förnybar el

Vi vet att du vill tanka din bil på ett hållbart sätt. Därför är din el från oss 100% förnybar när du väljer Smart laddning. Du behöver vara eller bli ny elhandelskund hos Övik Energi för att kunna ta del av detta erbjudande.

 

Erbjudande Smart laddning inklusive elavtal

För 8 745 kr* får du Charge Amps Halo Wallbox 11 kW inklusive standardinstallation samt tillgång till molntjänst för laddhistorik och optimering.

Du får som testpilot för Smart laddning en rabatt på elfakturan som gör att du sparar 1000 kr**.

 Vi på Övik Energi gör det även enkelt för dig som vill installera smart laddning, och söker skatteavdraget Grön teknik hos Skatteverket åt dig.
Alla priser är inklusive moms och erbjudandet är giltigt t.o.m. 2021-05-15.

 

* Standardpris för installationen är 17 490 kr före skatteavdrag, dvs 8 745 kr efter skatteavdrag. Ditt pris om 8 745 kr förutsätter att du blir beviljad skattereduktion Grön Teknik från Skatteverket. 

** Elavtalet är bundet i 3 år med fast pris. Avdrag på fakturan görs med 28 kr per månad i 36 månader. Vid uppsägning eller tecknande av annat avtal upphör avdraget.

 

I installationen ingår:

  • Charge Amps laddbox Halo 3,7-11kW, 1–3 fas, fast Typ 2 kabel, ledbelysning, extra schukouttag för exempelvis motorvärmare, branschens högsta IP-klass IP66, sladdupphängning, DC övervakning
  • 3 års garanti
  • Installation utförs av behörig elektriker
  • 5 meter installationskabel, 1 st jordfelsbrytare Typ A
  • Arbets- och resekostnad inom 2 mil från Övik Energis huvudkontor

Priset förutsätter att det finns ledig 3-fas-grupp i befintlig elcentral, och att utrymmet där kabel ska dras är fritt.
Om förutsättningarna enligt ovan inte finns, så kommer en elektriker på plats ge dig ett pris för extrakostnader enligt prislista.

Som pilotkund kommer vi att vilja kontakta dig och ställa några frågor hur du upplever vår produkt och vår leverans av installation.

Lastbalansering

Lastbalansering är ett tillval till vårt erbjudande av laddbox. Om du har en huvudsäkring om 16 A eller 20 A kan det vara ett bra alternativ med lastbalansering, för att undvika att säkringarna går när du laddar bilen. Fråga gärna om lastbalansering vid din beställning så hjälper vi dig.

Skattereduktionen Grön Teknik

Visste du att du kan få upp till 50 % av investeringen tillbaka med avdrag för gröna investeringar? I januari 2021 infördes ett nytt avdrag för gröna investeringar. Privatpersoner kan göra avdrag på upp till totalt 50 000 kronor för installation av solceller, laddboxar och energilagring av egenprodcerad el.

Avdraget görs direkt på fakturan och gör att du som privatperson inte behöver ligga ute med pengarna i väntan på ett stödbeslut. Tryggare och enklare än förut!

Avdragsnivåerna är:

50 % avdrag vid installation av laddbox

50 % avdrag vid installation av eneriglagring av egenproducerad el

15% avdrag vid installation av solcellsanläggning

Avdraget omfattar både material- och arbetskostnad. Du kan läsa mer om Grön Teknik på Skatteverket.

 

Har du frågor eller funderingar?


Tveka inte att kontakta vår kundrådgivare Lilian Stenlund på  0660-789 34 eller lilian.s.johansson@ovikenergi.se.

Intresseanmälan

Är du intresserad av vår laddbox till din villa? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort!

 

Vy över Örnsköldsvik på vintern, kvällstid

VI HJÄLPER DIG MED DINA FRÅGOR

Erfarenhet, engagemang och lokalkännedom – vår kundtjänst står redo att hjälpa dig med dina frågor om elavtal, fiber och fjärrvärme. 

Besök Kundservice eller skriv ett meddelande